KLÍMAHŐSÖK

A tanévnyitók közhelyes mondandóját értelmezik újra és teszik aktuálissá a klímaváltozás miatt szorongó fiatalok számára.

Szeptember beköszöntével az UNICEF Magyarország egy rendhagyó kisfilmmel, és hozzá tartozó középiskolai live actekkel harangozta be Klímahősök programját. Az UNICEF Magyarország idén nyár elején felmérte, hogy

a magyar fiatalok kilencven százaléka szorong a klímaváltozás miatt.

A gyermekvédelmi szervezet a 2022-23-as tanév elején induló, nagyszabású programjával elsősorban nekik, a 13-25 éves korosztály tagjainak szeretne lehetőséget biztosítani arra, hogy előremutató irányba fordíthassák a tehetetlenül megélt, negatív érzéseket, valódi tudás, tudatos cselekvés révén oldhassák a szorongásukat, ezáltal pedig beleszólhassanak a jövőjük alakulásába.

A Klímahősök kezdeményezés megragadó formában való kommunikáláshoz a szervezet egy olyan kézenfekvő, mégis “mostoha műfajhoz” nyúlt, ami a legtöbb fiatalt teljesen hidegen hagyja – a tanévnyitó beszédhez, amit egy klímaszorongó gimnazista lány személyes aspektusán keresztül tett megragadóvá célcsoportja számára.

A kampányhoz készült videót a feat. a Tobi színei rendezőnőjével, Bakony Alexával együtt készítette el, a beszélő szerepére pedig a hitelesség kedvéért egy valódi gimnazista lányt, a 16 éves Varga Lucát kérték fel.

A kampányindulás további érdekessége, hogy szeptember 1-én több fővárosi és vidéki gimnáziumban, szakközépiskolában is elhangzott élőben a filmben hallható beszéd, amit egy-egy diák adott elő a tanévnyitó ünnepség hivatalos részeként. Ezzel még inkább inspirálva az érintett fiatalokat a kezdeményezésben való részvételre.
( onBRANDS )