FENNTARTHATÓSÁGI SZAKÉRTŐT NEVEZETT KI A DREHER SÖRGYÁRAK

A Dreher Sörgyárak fenntarthatóságért felelős szakértői pozícióját Damásdi Diána tölt be.

Fenntarthatósági szakértőként Damásdi Diána feladata, hogy az Asahi Europe & International vállalatcsoport fenntarthatósági célkitűzései mentén koordinálja a Dreher Sörgyárak fenntarthatósági stratégiájának a megalkotását, emellett az ehhez kapcsolódó transzparens kommunikációs stratégia kidolgozásáért és megvalósításáért is felel. Hozzá tartozik többek között a levegőtisztasági és vízvédelmi feladatok ellátása, valamint a környezetközpontú irányítási rendszer működtetése. Részt vesz a vállalatcsoport szintű fenntarthatósági projektekben, emellett kapcsolatot tart a Dreher Sörgyárak és az illetékes szabályozó hatóságok között, nyomon követi a releváns környezetvédelmi jogszabályokat, és részt vesz a munkavédelmi terület támogatásában is.

„Inspiráló és megtisztelő feladat fenntarthatósági szakértői pozíciót betölteni egy olyan közel 170 éves múlttal rendelkező vállalatnál, ahol mindig is fontos volt a fenntarthatóság. A Drehernél nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra – a magyarországi élelmiszeriparban elsők között vezette be az ISO 14001 szerinti környezetközpontú irányítási rendszert és adott ki fenntarthatósági jelentést. Izgalmas feladatnak tartom, hogy a vállalatcsoport-szinten kitűzött hosszú távú fenntarthatósági célok Dreher-szintű megvalósításán dolgozhatok” – mondta Damásdi Diána.

Damásdi Diána a Szegedi Tudományegyetemen szerzett környezetmérnöki alapszakos diplomát, mesterképzését pedig a Budapesti Műszaki Egyetem vegyészmérnöki és biomérnöki karán végezte. A Dreherhez a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary-től érkezett, ahol hat évet töltött környezetvédelmi mérnökként. Itt többek között részt vett a környezetvédelmi jogi megfelelőségek nyomon követésében és a környezetközpontú irányítási rendszer (ISO14001), valamint az Európai Unió évenként hitelesített környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszerének (EMAS) működtetésében és folyamatos fejlesztésében.
( onBRANDS )