A TÉLI IDŐSZAKRA KÉSZÜL A DANUBIUS HOTELS

Energiaköltségek racionalizálása, megújult szobák és lakosztályok, felújítás és átmeneti üzemszünet.

A Danubius Hotels a hatékony üzemeltetést tartja szem előtt, ezért a jelenlegi gazdasági és energiahelyzetet, továbbá hosszútávú céljait figyelembe véve tervezte meg működését a késő őszi, téli időszakra. A szállodalánc mérete és összetétele a piaci szereplőknél nagyobb mozgásteret ad tevékenységének átcsoportosítására, így a Danubius Hotels novembertől nyolc szállodájában várja a vendégeket Budapesten, Bükön és Győrött.

A Danubius Hotel Hungariában 2022. november 1-jétől – előreláthatólag 2023. február 28-ig – átmenetileg üzemszünet lesz. A döntést az indokolja, hogy a 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban. A meglévő foglalásokkal rendelkező vendégek kiértesítését   megkezdték, elhelyezésükről a Danubius Hotels más budapesti szállodáiban gondoskodnak. A szállodalánchoz tartozó többi szálloda változatlanul fogadja az odalátogatókat.

A Danubius Hotels az év közben befejezett projektek mellett, az őszi-téli szezonban is töretlenül folytatja szállodáinak fejlesztését.

A Radisson Blu Béke Hotel a nyáron véget ért teljes megújulása után, összes szobájával és megújult lakosztályaival várja a kikapcsolódni vágyókat és az üzleti utazókat egyaránt.

A Danubius Hotel Astoria is nagy átalakuláson ment keresztül idén, szobái közül 44 újult meg, így május óta ismét teljes kapacitással várja vendégeit.

November közepén pedig megkezdődik a Danubius Hotel Helia három emeletén az északi szobák felújítása. A szállodában a beruházás korábbi fázisaiban megújult a hotel lobby, az étterem, a Yellow Bistro & Bar és a rendezvénytermek is új külsőt kaptak.

A szobák felújításával a Duna-parti hotel több ütemben, teljeskörűen megújul. A szálloda a felújítás alatt is a megszokott szeretettel várja a vendégeket.

„A Danubius Hotels célja továbbra is, hogy a legtöbb szállodánk hatékonyan üzemeljen, így lehetőség szerint minden munkatársunknak munkát tudjunk biztosítani a következő, gazdaságilag nehezebb, foglaltság tekintetében pedig gyengébb időszakban is. Ez a kettős cél a jelenlegi döntés mellett mind megvalósul: Vendégeinknek számos más szállás lehetőséget tudunk nyújtani fővárosi szállodáinkban és mi ugyanilyen fontos számunkra, hogy erre az időszakra a novembertől ideiglenes üzemszünet alatt lévő Danubius Hotel Hungariában dolgozó összes kollégánkról gondoskodni tudunk. Az előttünk álló nehezebb hónapok ellenére tulajdonosunk elkötelezett szállodáink fejlesztése, megújítása iránt és hosszútávon gondolkodik. Tervezett beruházásainkat az Danubius Hotel Astoria, a Radisson Blu Béke Hotel megújítása és a Hilton Budapest tetőteraszán idén megnyitott White Raven Skybar & Lounge átadása után a Danubius Hotel Helia felújításával folytatjuk” – mondta el Kovács Balázs a Danubius Hotels vezérigazgatója.
( onBRANDS )