ESG SZAKÉRTŐVEL BŐVÜLT A RÉTI, VÁRSZEGI ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA PWC LEGAL

Dr. Szalay Rita 2023. év elején irodai tagként csatlakozott a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal csapatához.

A szakember a jogi és adótanácsadási fókuszú ESG (Environmental, Social, and Governance) szolgáltatásokért felel a jövőben. Új pozíciójában elsődleges feladata a fenntarthatósági portfólió fejlesztése és koordinálása az ügyvédi irodában, illetve az adótanácsadás területén.

Dr. Szalay Rita diplomáit az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, illetve a University of Cincinnati MBA programjában szerezte. Legmeghatározóbb, 16 éves munkatapasztalata a Budapesti Értéktőzsdéhez kötődik, ahol 2020-ig a Kibocsátói terület igazgatójaként, majd a BÉT tőkepiacszabályozási tanácsadójaként dolgozott. 2014-2016 között a KELER KSZF Zrt. felügyelő bizottságának tagja, 2020-ig elnöke volt. A PwC Legalhez való csatlakozását megelőzően az általa alapított ESG Capital Solutions ügyvezető igazgatójaként dolgozott, ahol elsődlegesen vállalati ESG fejlesztési projekteket vezetett. Munkája mellett számos szakmai bizottságban vállalt szerepet, rendszeres oktató az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében és a Budapest Institute of Bankingben.

Szakterülete a vállalati ESG adatszolgáltatás, jelentéstételi kötelezettségek, belső megfelelés és szabályozás kialakítása. Új pozíciójában abban segíti a vállalatokat, hogy eligazodjanak az összetett fenntarthatósági szabályozás útvesztőiben, és megfeleljenek a megváltozott befektetői, hitelezői és egyéb üzleti elvárásoknak.
( onBRANDS )