ERLING HAALAND ALÁÍRT A NIKE-VAL

A csatár az aláírásig olyanokkal flörtölt, mint az Adidas és a PUMA.

Erling Haaland, Foto: Nike

A norvég Erling Haaland aláírt a Nike-hoz, ezzel bevezeti a Nike futball következő szakaszát. Olyan sportolókhoz csatlakozik, mint Kylian Mbappé, Alexia Putellas, Cristiano Ronaldo, Ada Hegerberg, Marcus Rashford, Leah Williamson, Kevin De Bruyne, Megan Rapinoe és Sam Kerr a Nike hihetetlen névsorában. Haaland példátlan felemelkedése az európai klubfutballban, a rekordgyors góllövésekkel kiegészítve, megerősíti a bélyegét a játék jövőjén. 

Mióta Norvégiában debütált szülővárosában, a Bryne-ben, Haaland Ausztriában, Németországban és Angliában bajnoki lépett pályára, és a legfiatalabb játékos lett (22 évesen és 236 naposan), aki 30 gólt szerzett Európában. Most már azon van, hogy

megdöntse jelenlegi klubja és a Premier League szezonbeli gólrekordjait.

Haaland holisztikus fitnesz iránti elkötelezettsége megerősíti erősségeit a pályán: a gólszerzési ösztönt, az erőt, a pozicionálást, a tempót és a precizitást.

Erling Haaland, Foto: Nike

14 éves korától tartó kapcsolatát követően a norvég szerződése a Nike-val 2022 januárjában lejárt. Ezután egy 12+ hónapos időszak következett, amikor a csatár olyanokkal flörtölt, mint az Adidas és a PUMA.

A Nike – Haaland üzletről természetesen nem közöltek pénzügyi részleteket, de a hírek szerint Haaland évi 20 millió font (24 millió dollár) értékű üzletre szerződött.

( onBRANDS )