ELŐSZÖR ÉRKEZIK MAGYARORSZÁGRA A SNEAKERNESS FESZTIVÁL

Egy Jordanbe fektetve jobb a hozam, mintha az egyik legmenőbb elektronikai és számítástechnikai cég részvénybe invesztálnánk tőkénket.

Milánó, London, Amszterdam, Zürich, Köln után novemberben Budapestre érkezik a Sneakerness.  A fesztivált Trunk Tamás Dablty hozza el magyar sneaker-rajongóknak, és bár a streetwear esemény látszólag milliós cipőkről szól, de rendkívül inkluzív, a limitált darabokat, kreativitást és a vintage világot is ötvöző kultúraként a fenntarthatóságot és az új generáció üzletét is megtestesíti.

Josh Lubber – a cipők tőzsdéjének alapítója – híres TEDx előadása óta tudjuk, hogy

egy Jordanbe fektetve jobb a hozam, mintha az egyik legmenőbb elektronikai és számítástechnikai cég részvénybe invesztálnánk tőkénket.

Ez a szellemiség és a sneakerek hihetetlen történetei, amik Trunk Tamás Dablty-t is idejekorán megfertőzték, és szenvedélyének köszönhetően a tizenkilencéves sportoló és influencer ma már a Sneakerness csapatának community managere, 2023-tól country managere és egyben magyarországi licensztulajdonosa.

Tomi idén novemberben először hozza el a sneakerfanok szubkultúrájának egyik legmenőbb és legnépszerűbb eseményét Magyarországra.

A Sneakerness november 11-én és 12-én jön Budapestre, a Millenáris B épületébe. A várhatóan négyezer főt megmozgató streetwear fesztiválra számos hazai és külföldi fiatal érkezik saját márkával, üzlettel, valamint nemzetközi márkák és személyiségek is képviselik magukat. Természetesen az esemény nem csak a Z-generáció tagjai előtt nyitott, a különleges prémium életstílust kedvelők is megtalálhatják majd az érdeklődésüknek megfelelő standokat és darabokat.

A fesztiválon megismerhetjük a világ leghíresebb sneaker designerét, Jeff Staple-t, akinek először sikerült akkora hype-ot generálnia, hogy tömegek álltak sorba a New York-i utcákon a most több mint 10 millió forintot érő Nike Pigeon Dunkért.

„Az egyik leginnovatívabb kommunikációs stratégiával rendelkező iparág két napra betekintést enged a kíváncsi szemlélődőknek, és két felejthetetlen napot ad a kultúra szenvedélyes tagjainak. A különleges nagy értékű, és „steal” sneakerek mellett olyan programokat hozunk, amelyek  a sneaker,  kosárlabda, rap kedvelőknek és családoknak is egy szórakoztató hétvégét jelentenek. Itt lesznek Németországból is olyan influenszerek, mint GRAMPS,  a hypebeast nagypapa, aki családjával érkezik, és akiket  fiatalok tömegei TikTokon követnek. Jeff Staple a Sneakerness Budapest miatt érkezik Magyarországra, ez egy mérfödkő, és meghatározó pillanat Európa-szinten is” – árulta el az esemény kapcsán Trunk Tamás.

A nemzetközi és hazai és sneaker-kultúra számos népszerű személyiségével lehet tehát majd találkozni. Turizhatunk igazi kincseket, vintage cuccokat, hozzájuthatunk stealekhez, tehát bolti ár alatti sneakerekhez is, de kosarazhatunk és rendhagyó koncerteken is rész vehet az, aki az eseményre ellátogat.
( onBRANDS )