A PRIDE DEKORÁCIÓS VITÁJA MIATT SZTRÁJKOLNAK A STARBUCKS DOLGOZÓI

A Starbucks részvényei több mint 2,5%-ot estek.

twitter.com/StarbucksPride

Több mint 150 egyesült államokbeli Starbucks üzlet több mint 3000 dolgozója sztrájkol a következő héten, miután több kávézó vezetője betiltotta a Pride hónap dekorációit. A szakszervezet azt állítja, hogy több tucat Starbucks telephely vezetője akadályozta meg az alkalmazottakat abban, hogy a Pride hónap zászlóit és LMBTQ-s díszeit kitűzzék, vagy eltávolították azokat. – írja a Reuters. A sztrájkok célja az is, hogy a vállalatot tisztességes munkaszerződések megkötésére ösztönözzék a jobb fizetés és juttatások érdekében – tette hozzá a Starbucks Workers United szakszervezet.

A körülbelül 9000 amerikai vállalat tulajdonában lévő

Starbucks részvényei több mint 2,5%-ot estek.

A sztrájkot a US Pride hónap ünneplésének hétvégéje előtt tartják, a Pride-felvonulást pedig vasárnap tartják több nagyvárosban, köztük New Yorkban, San Franciscóban, Seattle-ben és Chicagóban.

A Starbucks pénteken “hamis információnak” nevezte az állításokat. A közlemény szerint a múlt héten “semmiféle irányelv nem változott ebben az ügyben”, és

továbbra is arra ösztönzi az üzletvezetőket, hogy ünnepeljék a Pride hónapot,

amíg betartják az üzletbiztonsági irányelveket.

A Reuters írása szerint számos amerikai kiskereskedelmi márka szembesült a konzervatívok visszajelzéseivel és nyomásával az LMBTQ+ áruk bemutatása miatt.

Az egyesült államokbeli Target kiskereskedő kénytelen volt levenni néhány Pride-terméket a polcokról, miután egyes vásárlók és a bolti dolgozók összetűzésbe kerültek, míg az Anheuser-Busch InBev a transznemű közösség számára történő marketingre irányuló erőfeszítései a Bud Light sörének értékesítésében meredek visszaeséshez vezettek az elmúlt hetekben.

Június elején New York állam vezetősége, aki az állam nyugdíjalapjait kezeli, levelet írt a Starbucksnak, a Targetnek és több mint 50 másik olyan társaságnak, hogy magyarázzák el, hogyan kezelik az LMBTQ+ támadásokból eredő vállalati kockázatokat, beleértve az állami jogszabályokkal kapcsolatos megközelítésüket, amelyek sérthetik a toborzást, és hogyan támogatják az LMBTQ+ alkalmazottait.
( onBRANDS )