ÚTMUTATÓ A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA HASZNÁLATÁHOZ

A Ringier egyértelmű irányelveket vezet be a mesterséges intelligencia használatára vonatkozóan.

A magánkézben lévő vezető svájci média- és technológiai vállalat 19 országában vezeti be csoportszintű irányelveit a mesterséges intelligencia (AI) használatára vonatkozóan. Ezzel a Ringier felelősséget vállal azért, hogy

átláthatóan nyilvánosságra hozza a mesterséges intelligencia használatát, és minimalizálja a kockázatokat a mesterséges intelligencia kezelése során.

A mesterséges intelligencia (AI) lehetőségeinek tudatos megközelítése rendkívül fontos, különösen egy médiavállalat számára. Éppen ezért a Ringier az irányelveket a következő hónapokban folyamatosan felülvizsgálja, és szükség esetén módosítja.

A mesterséges intelligencia (AI) kezelésére vonatkozó Ringier-irányelv a következő pontokat tartalmazza:

  • Az AI-eszközök által generált eredményeket mindig górcső alá kell venni, és az információkat a vállalat saját megítélése alapján, valamint saját szakemberei bevonásával ellenőrizni kell.
  • Általános szabályként az AI-eszközök által generált tartalmat jelöléssel kell ellátni. A megjelölés nem szükséges olyan esetekben, amikor egy mesterséges intelligencia eszközt csak segédeszközként használnak.
  • Munkatársaink nem vihetnek be bizalmas információkat, üzleti titkokat vagy újságírói források, alkalmazottak, ügyfelek, üzleti partnerek vagy más természetes személyek személyes adatait mesterséges intelligencia eszközbe.
  • A fejlesztési kódok csak akkor kerülnek be az AI-eszközbe, ha a kód nem minősül üzleti titoknak és nem tartozik harmadik felekhez, és ha nem sértik meg a szerzői jogokat, beleértve a nyílt forráskódú irányelveket.
  • A Ringier által kifejlesztett, integrált vagy használt mesterséges intelligencia eszközöknek és technológiáknak mindig tisztességesnek, pártatlannak és megkülönböztetéstől, diszkriminációtól mentesnek kell lenniük. Emiatt a Ringier rendszeresen felülvizsgálja saját mesterséges intelligencia eszközeit, technológiáit és integrációit.

A Ringier Csoport vezérigazgatója, Marc Walder így fogalmazott:

“Meg vagyunk győződve arról, hogy az emberek és a gépek közötti felelősségteljes interakcióval, a mesterséges intelligencia használatára vonatkozó világos szabályok mentén a termékeink és a folyamataink tovább fejleszthetők. E szabályok bevezetésével nemzetközi szinten felelősséget vállalunk arra, hogy a technológia pozitív aspektusait úgy aknázzuk ki, hogy közben minimalizáljuk a kockázatokat. Ily módon a Ringier biztosítja, hogy a mesterséges intelligenciát transzparensen, valamint a vállalat által követett értékekkel összhangban alkalmazza.”
( onBRANDS )