KIDERÜLT, KIHEZ TARTOZOTT A MILLENÁRISON HAGYOTT ROZSDÁS ŰRKAPSZULA

A Marsra magyar! online sorozat újraindulását harangozta be az ambient kampányeszköz.

Szeptember 13-án egy különös rozsdás tákolmány zavarta meg a Millenáris tökéletesnek látszó nyugalmát. Kora reggelre egy azonosítatlan, mindenféle jelzést nélkülöző „fura nagy vas” jelent meg a Széllkapu Parkban. Az űrkapszulára emlékeztető tárgy célját és eredetét több százan találgatták Redditen és különböző Facebook csoportokban, maga a Millenáris üzemeltetője is tanácstalanul állt az objektum előtt, sőt még Köllő Babett is belebotlott és Instagramon kért segítséget a követőitől, hogy megfejtsék, mi lehet ez a berendezés.

A találgatásoknak az vetett véget, hogy szombaton kinyílt a rakéta ajtaja és feltárult az, amit addig senki sem sejtett: a rakéta a Hajnal-Vasad Kft. műhelyében készült, eredeti úticélja a Mars volt, de ahogy azt már a Marsra magyar! rajongói megszokhatták, a kisvállalkozás által gyártott űrkapszula a gyakorlatban a sztratoszférát sem súrolta, Vass Mariék tákolmánya csak a Széllkapu Parkig jutott.

A Magyar Telekom és a KMH Film közös,

az Index Youtube-csatornáján futó online sorozatának, a Marsra magyar!-nak az őszi újraindulását promótálta ezzel a szokatlan, közel fél tonnás ambient eszközzel, nem kis fejtörést és beszédtémát szolgáltatva a Millenárison sétálók és a gép előtt kommentelők számára.

Az űrkabinban a megfelelő gombok megnyomása után a sorozat népszerű karakterei, Vass Mari (Stefanovics Angéla) és Maró Sándor (Badár Sándor) szólt a belépőkhöz, de felcsendült Vass Mari és a Hegesztők előadásában a Marsra magyar! kegyetlen dallamtapadást okozó dala, a Dobbants a Marsra! is. A spontán űrprogram látogatói a Hajnal-Vasad Kft. alapító, Hajnal nagypapa bölcsességeiből is hazavihettek magukkal későbbre egy-egy szösszenetet.

Az űrkapszula összesen hét napot töltött el a Széllkapu Parkban, ebből négy napig volt nyitva a nagyközönség előtt. Ezalatt közel 800-an nyomták meg a „ne nyomd meg” gombot, több, mint 600 képeslap fogyott el Hajnal nagypapa bölcsességeiből. Az űrkapszulánál a négy nap alatt 1200 járókelő állt meg, az aktivitással online és offline közel 750 000 ember találkozott. Ezt követően az űrkapszulát sikerült maradéktalanul eltávolítani a helyszínről – egyes értesülések szerint szeptember végéig  a Telekom ferencvárosi székháza előtt lesz megtekinthető, úgyhogy aki szívesen hallana egy gombnyomásra egy jó sztorit Vass Maritól, vagy mindennél jobban vágyik arra, hogy Maró Sándor pörlekedjen vele, az látogasson ki a Népligethez vagy csak kattintson az új epizódokra minden hétfőn az Index.hu Youtube csatornáján.
( onBRANDS )