ÚJ NEMZETKÖZI KAMPÁNYÁBAN ÜZEN A SCITEC NUTRITION

A Kortalanul elnevezésű kampányban a Scitec Nutrition egy hetvenes éveiben járó sportolót állít középpontba.

Szeptemberben új imázsépítő kampánnyal rukkolt elő a több mint 25 éves étrendkiegészítő és speciális élelmiszer gyártó és forgalmazó Scitec Nutrition. A Kortalanul elnevezésű – óriásplakát és szpot elemeket is magában foglaló – nemzetközi integrált kampány célja, hogy egy 75 éves sportoló és egy 25 éves Team Scitec testépítő párhuzamba állításával megmutassa, a súlyzós edzés, mint életforma, illetve életérzés kortalan, idősek és fiatalok számára egyaránt perspektíva. A vállalat célja, hogy tovább bontsa az edzőtermi edzéssel, a testépítéssel kapcsolatos sztereotípiákat, ezáltal pedig még közelebb hozza a márkát a szélesebb nyilvánossághoz. 

A kor csak egy szám

Új, rendhagyó kampányában

a Scitec Nutrition egy hetvenes éveiben járó sportolót állít középpontba,

aki ennyi idősen is elképesztő súlyokat mozgat meg.

A férfi jelenleg is aktív erőemelő versenyző, holott a súlyzós edzést csupán egészségének megőrzése és javítása érdekében kezdte el. Ezzel üzeni a márka, hogy a súlyzós edzés egy életre szóló sport és a vállalat termékeivel és szakértelmével a fitt fizikum felé vezető úton hűségesen végigkíséri és segíti fogyasztóit, legyenek azok

fiatalabbak vagy idősebbek, nők vagy férfiak, különböző edzettségi szinten és különböző célokkal.

Hozz változást az életedbe

A BioTechUSA-cégcsoport tagjaként a Scitec Nutrition márka a konditermek és testépítő bajnokságok állandó támogatójaként a Make a Difference szlogenen keresztül alapvetően azokhoz szól, akik életvitelszerűen űzik az edzőtermi edzést. Arra ösztönzi őket, hogy önmaguk legjobb változatai legyenek és ezáltal másokat is inspirálhassanak. A sportban elsajátított elhivatottság, céltudatosság az élet minden területén kamatoztatható, így végül a változás nemcsak a sportra, hanem az egész életünkre, és ezen keresztül mások életébe is begyűrűzik.

Ötven év korkülönbség, ugyanaz a lendület

A kreatívkoncepció teljes egészében a vállalat marketing és grafikai osztálya közös munkájának eredménye. Az óriásplakát és a szpot egyik főszereplője a Team Scitec egyik sportolója, a 25 éves Rakonczás Péter, aki fiatalkora ellenére rendkívüli fizikummal büszkélkedhet, emellett pedig jótékony márkanagykövete a Scitec Nutrition a közelmúltban elindított, Jószívű Testépítők Akcióban névre hallgató társadalmi felelősségvállalási programjának is.

A másik főszereplő pedig egy igazi hétköznapi hős, a 75 éves Kiss László, aki 2015 óta erőemel versenyszerűen, felhúzás fogásnemben, kategóriájában sokszoros bajnok és csúcstartó. Az orvosok 9 évvel ezelőtt csontritkulást diagnosztizáltak nála, ekkor fordult a súlyzós edzések felé, ami elmondása szerint el is múlt 5-6 hónap után. Körülbelül 70 versenyen vett részt idáig és 12 világbajnoki aranyéremmel rendelkezik. A legbüszkébb a 2018-as GPC világbajnokságon elért eredményére, ahol 280 kg-ot sikerült teljesítenie, mellyel most is ott van a világranglista tetején. Rendszeres résztvevője a Scitec Raw erőemelő versenyeknek, itt figyelt fel rá a vállalat és ennek okán kérte fel őt a Kortalanul kampány arcának.

A márka Péter és László példáján keresztül, a fiatalt és az időset párhuzamba állítva mutatja meg, hogy a súlyzós edzés kortalan és az edzőterem mindenki számára nyitva áll. A hazai és nemzetközi csatornákon futó videószpotban a két főszereplő van a fókuszban, demonstrálva, hogy a súlyzós edzés ugyanolyan lehet mindkét korosztály számára. A magyar nyelvű felületeken az idősebb sportoló motivációjának bemutatásán keresztül is közvetítik a közönség felé azt, hogy a súlyzós edzésnek nem lehet akadálya az életkor, sőt az életkor előrehaladtával egyenesen megnő annak szerepe. 

Kampányelemek

A kampány egész szeptemberben fut és összesen 10 országot – Magyarország, Németország, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Horvátország, Szlovénia, Románia, Szlovákia és Csehország – érint, mely területek a Scitec Nutrition elsődleges piacai. Magyarországon megjelenik közterületen, azon belül országszerte 400 db óriásplakáton és 400 db citylighton. A szpot különböző verziókban párhuzamosan fut a Scitec Nutrition magyar és nemzetközi weboldalán és social media felületein, organikusan és hirdetésként. Emellett a kampány megjelenik az anyavállalat BioTechUSA-cégcsoport vállalati kommunikációs felületein, a márkanagykövetek felületein, hírlevelekben, illetve számos magyar sajtóorgánumban. A szpot a márka életében először kizárólag vertikális formátumban fut minden felületen, alkalmazkodva a kor és a különféle népszerű social media platformok – és azok algoritmusainak – követelményeihez.

Alkotók listája

Megbízói oldal
Marketingvezető: Nagy Szabolcs
Marketingkommunikációs vezető: Körmendy Zsolt
Projekt manager: Gerencsér Eszter
Art direkció: Gáthi Kristóf
Werk content producer: Kovács Dániel
Szövegíró: Körmendy Zsolt
Médiafoglalások: Szilágyi-Kubinyi Csilla
Vállalati kommunikáció és PR: Dr. Pintér Dániel Gergő, Kardos Imola, Tóth Sára

Produkció

Producer: Eszes-Istenes Viktor
Rendező: Jimmy J. Hollywood
Operatőr: Mayer Zoltán
Kreatív: Baksa Roxána
Rendezőasszisztens: Borbás Edina
Vágó: Cun Cun
Stylist: Rátkai Dávid
Smink: Varga Fruzsina
Fodrász: Kristóf Imola
( onBRANDS )