EGYÜTTMŰKÖDIK A DUUOTONE ÉS A PORSCHE

A Porsche az elmúlt években tovább bővítette elkötelezettségét a kihívásokkal teli és látványos sportok iránt.

A vezető sárkányhajó-gyártó, a Duuotone és a Porsche új sárkányt és deszkát dob piacra. A limitált különkiadás tisztelgés a legendás Porsche 917/20 versenyautó előtt a felejthetetlen „Pink Pig” dizájnban.

Tavaly villámgyorsan elfogyott az első Porsche sárkány a Duuotone-tól. Most a spanyolországi Tarifában mutatták be a partnerek legújabb közös projektet.

Az ihletet a Porsche autóversenyzés történetének egyik legikonikusabb dizájnjából merítette:

a 917/20-ból, ismertebb nevén a „Pink Pig”-ből vagy a „Big Berthából”. Különleges helyet foglal el a 917-es verziók panteonjában. Az 1971-ben Le Mans-ban versenyzett autó végsebességére utalva a különleges kiadás 360 darabra korlátozódik.

Az új modellben a Duotone Evo SLS technológiája biztosítja az optimális sárkányteljesítményt. A sárkány 7 m, 9 m és 12 m méretben kapható, a deszka 138 cm. Már megnyílt a regisztráció a sárkányra és a deszkára a Duotone online boltjában, a Duotone Onlineshopban.

„A Porschéval való együttműködés jóval túlmutat az esztétikumon. Két világ fúziója – a Porsche kidolgozottsága találkozik a Duuotone sárkánytechnológiájával. Az eredmény egy remekmű, amely nemcsak dizájnjával, hanem páratlan teljesítményével is kitűnik.” – mondja Thomas Kaiser, a Duuotone marketingigazgatója.

„Büszkék vagyunk arra, hogy új különleges kiadásunkkal egy kis Porsche történelmet hozhatunk a sárkányok világába és a vízbe. Célunk a kitesurf sport előmozdítása. Duotone-nal az oldalunkon van a megfelelő partnerünk.” – mondja Sandra Siegloch, a Porsche szponzorálási és partnerségi vezetője.

A sárkány és deszka eladásából származó bevétel egy része a Duotone programjába kerül, amely

a sportág fiatal tehetségeit támogatja.

A „Young Blood” kezdeményezés célja, hogy segítse a fiatalokat a kitesurf professzionális besorolásába. Nemcsak képzési lehetőségeket biztosít, hanem tanfolyamokat is kínál a közösségi médiával való bánásmódról és a szponzorok megszerzéséről.

A Porsche 917/20 legjobb rész az a fantáziadús fényezés volt, ami miatt

a 917/20 „Pink Pig” néven vonult be a Porsche történelmébe.

A Porsche tervezője, Anatole Lapine a rózsaszín karosszériaszín mellett döntött, és az egyes karosszériarészeket a hentes-stílusú vágásoknak megfelelően jelölte meg. A Porsche 1971-ben Le Mans-ban szenzációt keltett a „Pink Pig”-vel. Bár teljesen nem tesztelték, ez volt a leggyorsabb autó a verseny előtti időmérőn. A főfutam során azonban a hatodik helyen futó 917/20 baleset miatt kiesett.

A Porsche az elmúlt években tovább bővítette elkötelezettségét a kihívásokkal teli és látványos sportok iránt.

2021-ben a sportautó-gyártó bejelentette elkötelezettségét a kitesurf és a nagy hullámú szörfözés továbbfejlesztése mellett – kiegészítve a tenisz és a golf régóta fennálló szponzorációját. A Duuotone-nal való együttműködés mellett a cég Liam Whaley és Rita Arnaus kitesurf sportolóit is támogatja. A Porsche technológiai együttműködésben dolgozik a nagy hullám világrekorderével, Sebastian Steudtnerrel is.
( onBRANDS )