COCA-COLA MAGYARORSZÁG #ÉNJÖVŐM

A víz körforgásáról fejlesztett új oktatási modul.

A körforgásos gazdaság alapjai című modullal megkezdett sort folytató, a víz körforgását bemutató online tananyag vált elérhetővé a Coca-Cola Magyarország #énjövőm platformján. Az új modul végigvezeti a felhasználókat a vízgazdálkodást érintő kihívásokon, bemutatja a fenntartható fejlődés 17 célkitűzését, kitér az ivóvízhiány és az elsivatagosodás problémáira, körüljárja a vízlábnyom fogalmát és szemléletes nemzetközi és hazai példákkal illusztrálja a helyes gyakorlatokat. A bevezető anyaghoz hasonlóan ezt a modult is a Pannon Egyetem NagykanizsaKörforgásos Gazdaság Egyetemi Központ oktatói állították össze az #énjövőm program számára.

Napjaink fogyasztói társadalmainak egyik legnagyobb kihívása, hogy fenntarthatóan gazdálkodjunk a rendelkezésünkre álló vízkészlettel.

Bár bolygónk 2/3-át víz borítja, ennek csak 2,5%-a édesvíz és ennek is csupán 30%-a alkalmas viszonylag kis befektetéssel közvetlen felhasználásra. Ráadásul ennek eloszlása sem egyenletes, területenként hatalmas eltéréseket mutat. Az elsivatagosodás az egész világot érintő probléma, amelynek súlyos következményei vannak a biológiai sokféleségre, az ökobiztonságra, a szegénység felszámolására, a társadalmi-gazdasági stabilitásra és a fenntartható fejlődésre, valamint összefügg a vízhiánnyal is.

A fenntartható vízgazdálkodás globális probléma, melynek megoldásához a társadalom minden szintjén szemléletváltozásra van szükség.

Az egyéni, hétköznapi felhasználástól a nagyipar és mezőgazdaság szintjéig. A most publikált tananyag segít megérteni a vízgazdálkodás kihívásait, a vízfelhasználás és víztisztítás folyamatait, szembesít néhány meghökkentő adattal, egyszersmind javaslatokat ad az egyéni vízlábnyom csökkentésére.

A Coca-Cola Magyarország elkötelezett a fenntarthatóság és a tudatos fogyasztás mellett, ezért 2023-ban belevágott a körforgásos gazdasággal foglalkozó online tananyagsorozat fejlesztésébe. A jelenlegi modul második ebben a sorban, amit további három követ majd az energia és a hulladék körforgásának témájában.

A Coca-Cola Magyarország #énjövőm oktatási platformján 2018 óta elsősorban önismerettel és készségfejlesztéssel kapcsolatos tananyagokkal találkozhattak a felhasználók. Mára azonban jócskán szélesedett a paletta: az önismerettel, időgazdálkodással, projektmenedzsmenttel és üzleti tervezéssel foglalkozó tananyagok mellett már jogi, pénzügyi és adózással kapcsolatos tananyagok is helyet kaptak az online modulok között. 2023-ban az körforgásos gazdaság alapjait bemutató oktatási modul is bekerült az ingyenesen elérhető kínálatba. Ezt az utat folytatja a most publikált modul.

Az oldal elérhető ITT: www.enjovom.hu
( onBRANDS )