WHAT CAR?

Egyszerre két díjjal ismerte el a vadonatúj Lexus LBX-et a brit ’What Car?’

A Lexus immár hetedik egymást követő évben nyerte el a What Car? Megbízhatósági Díjat.

A Lexus LBX megkapta első jelentős európai elismerését: a What Car?

vezető autós magazin az Év Autója és az Év Kis SUV-ja 2024 címet adományozta neki. A rangos elismerés egy olyan modell érkezését jelzi, amely áttörést hozhat a Lexus számára, az LBX révén ugyanis olyan szegmensbe lép be az eddig magát ebben a méretosztályban nem képviseltető autógyártó, amely révén még dinamikusabban növekedhet (jóllehet már tavaly is közel 50%-al növelte európai értékesítéseit) és

számos új ügyfelet szólíthat meg a márka számára.

A Lexus a Megbízhatósági Díj tekintetében is megőrizte teljes dominanciáját, és immár a hetedik egymást követő évben gyűjtötte be ezt az elismerést.

„A What Car? Év Autója cím annak a modellnek jár, amelyik az elmúlt 12 hónapban a legmesszebbre jutott, és idén ez a Lexus LBX. Annak ellenére, hogy a kis SUV-k rendkívül versenyképes piacára lép be, minden riválisánál jobb, nem utolsósorban azért, mert ez az első olyan autó a kategóriában, amely

a hibrid hatékonyságot nagyautós luxussal kombinálja.

És egy olyan időszakban, amikor az árak az egekbe szökni látszanak, ezeket az erősségeket elképesztően csábító áron kínálja.” – fogalmaz Steve Huntingford, a brit What Car? szerkesztője.

„A többi What Car? díjkategóriával ellentétben ez a kategória nem igényelt vitát, mert a legutóbbi megbízhatósági felmérésünkben a Lexus már hetedik egymást követő évben végzett az élen. Nemcsak, hogy a Lexus autói a legmegbízhatóbbak, amit csak lehet vásárolni, de a kereskedők gyorsan, hatékonyan és anélkül kezelték azt a néhány hibát, ami előfordult, hogy a Lexus-tulajdonosok, akik beszámoltak nekünk az autójukról, bármit is kérdeztek volna tőlük. Mivel a testvérmárka, a Toyota a második helyen végzett a felmérésben, egyértelmű, hogy ezek a normák az egész vállalatra érvényesek.” – teszi hozzá Huntingford a megbízhatósági díj kapcsán.

„Ez a megtiszteltetés nagy büszkeséggel és izgalommal tölti el mindazokat, akik részt vettek az LBX létrehozásában, a főmérnöktől a gyártósoron dolgozó csapatokig. Ez a díj jutalma azoknak a hatalmas erőfeszítéseknek, amelyeket egy olyan kisautó elkészítésébe fektettünk, amely minden tekintetben valóban prémium kategóriás, és amely hamisítatlanul Lexus termék. Nem volt kompromisszum. Az LBX rendelkezik mindazzal a kézműves luxussal, magas minőséggel és jellegzetes vezetési élménnyel, amelyet bármelyik, a mi jelvényünket viselő autóban megtalálhatnak a vásárlók.” – avat be Chris Hayes, a Lexus brit igazgatója a díjeső kapcsán.
( onBRANDS )