#ÉNJÖVŐM

Az energia körforgásáról szóló modullal folytatódik a Coca-Cola Magyarország körforgásos gazdaságot bemutató tananyagsorozata.

A körforgásos gazdaság alapjait és a víz körforgását bemutató online tananyag után az energia körforgását bemutató oktatási modul is elérhetővé vált a Coca-Cola Magyarország #énjövőm platformján. Az új modul feltárja az egyéni és az ipari energiafelhasználás kérdéseit és kihívásait, valamint szemléletes hazai és nemzetközi példákon keresztül mutatja be a környezettudatos energiafelhasználás előnyeit. A korábbi anyagokhoz hasonlóan ezt a modult is a Pannon Egyetem Nagykanizsa – Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ oktatói állították össze az #énjövőm program számára.

Korunk gazdaságának egyik legfontosabb kérdése az energiabiztonság. Gazdaságunk, civilizációnk működtetéséhez egyre növekvő mennyiségű energiát használunk fel, ennek a folyamatnak azonban ára van. A természetes erőforrások szűkössége és az energiafogyasztás folyamatos növekedése hatalmas környezeti és gazdasági kihívásokat okoz. A hosszútávú, fenntartható megoldást az energiafelhasználásban is a körkörösség elve jelenti, amely az energia és az erőforrások újrahasznosításának és hatékony felhasználásának az alapelvein nyugszik. Ez nemcsak környezetünk megóvását szolgálja, hanem számos gazdasági és társadalmi előnnyel is jár.

A körkörös gazdaságban a környezettudatos energiafelhasználás hosszú távon egy stabilabb és fenntarthatóbb gazdaság alapja. Az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használata növeli a vállalatok versenyképességét, és csökkenti a környezeti kockázatokat. A körkörös gazdaságban a környezettudatos energiafelhasználási rendszerek bevezetése ösztönzi a fogyasztói tudatosságot. Ennek alkalmazása az emberek számára lehetőséget teremt arra, hogy jobban megértsék az energiahasználatuk hatásait, és aktívan részt vegyenek az energiahatékonyságot és fenntarthatóságot elősegítő intézkedésekben.

A Coca-Cola Magyarország elkötelezett a fenntarthatóság és a tudatos fogyasztás mellett, ezért 2023-ban belevágott a körforgásos gazdasággal foglalkozó online tananyagsorozat fejlesztésébe. A jelenlegi modul harmadik ebben a sorban, amit további két modul követ majd a hulladék körforgásának témájában.

A Coca-Cola Magyarország #énjövőm oktatási platformján 2018 óta elsősorban önismerettel és készségfejlesztéssel kapcsolatos tananyagokkal találkozhattak a felhasználók. Mára azonban jócskán szélesedett a paletta, az önismerettel, időgazdálkodással, projektmenedzsmenttel és üzleti tervezéssel foglalkozó tananyagok mellett már jogi, pénzügyi és adózással kapcsolatos tananyagok is helyet kaptak az online modulok között. 2023-ban az körforgásos gazdaság alapjait, majd 2024-ben a vízkörforgást bemutató oktatási modul is bekerült az ingyenesen elérhető kínálatba. Ezt az utat folytatja a most publikált anyag.
( onBRANDS )