ÉLSPORTOLÓK FELKÉSZÜLÉSÉT TÁMOGATJA A SHELL HUNGARY

A Shell és a BOM Alapítvány együttműködésének fő célja a parasportágak versenyzőinek mentorálása.

A Shell Hungary idéntől csatlakozik a Budapesti Olimpiáért Mozgalom által létrehozott BOM a Magyar Sportért Alapítvány támogatóihoz, amely a kiemelkedő teljesítményű fiatal sportolók karriercéljainak megvalósulását segíti, saját ösztöndíj programjával. A Shell Hungary által támogatott sportoló Ekler Luca paralimpikon, aki már megkezdte felkészülését az idei párizsi paralimpiára. A Shell Hungary azért döntött az alapítvánnyal való együttműködés mellett, mert régóta elkötelezett a fiatal tehetségek támogatása iránt a szervezetén belül és a helyi közösségben egyaránt.

Az olimpia és a paralimpia évében a megszokottnál is nagyobb reflektorfénybe kerülnek a világ legnagyobb sporteseményeire magukat kiváló eredményekkel kvalifikáló hazai sportolók.

A Shell Hungary társadalmi felelősségvállalási céljai között kiemelt helyet foglal el a fiatalok és a megváltozott képességűek, a fogyatékkal élők támogatása, ezért a vállalat örömmel állt a BOM Alapítvány mellé, hogy együtt valósítsák meg szervezet 2024. évi mentorálási céljait. A Shell Hungary támogatását a BOM Alapítványa az ösztöndíj pályázatán kiválasztott fiatalok segítésére fordítja hazai felsőoktatási tanulmányaik finanszírozásával. A Shell 2024-ben a BOM Alapítvány ösztöndíjasát, Ekler Lucát választotta egyéni támogatottjának, aki paralimpiai, világ- és Európabajnok atléta, már két alkalommal választották az Év Fogyatékos Női Sportolójának, 6 éve versenyez kiemelt szinten, a sport meellett pedig a Testnevelési Egyetem MSc szakedző szakán folytatott egyetemi tanulmányokat.

A fiatalok támogatása mellett a Shell Hungary elkötelezetten segíti megváltozott munkaképességű kollégáit befogadó munkakörnyezettel, valamint kiáll a fogyatékkal élők mindennapjainak megkönnyítéséért.

„A Shell-nél elkötelezettek vagyunk a fiatal tehetségek szakmai támogatása iránt, mentorálással és és más fejlesztési programmal hosszútávú karrier perspektívát nyújtunk munkatársainknak. A BOM Alapítvánnyal való együttműködésünk lehetővé teszi, hogy a sport területén kiemelkedő tehetségek karrierútjára is pozitív hatással legyünk, illetve esélyt adjunk élsportolóinknak a későbbi életük Sajtóközlemény sikereit segítő diploma megszerzésére. A Shell elkötelezett a befogadó környezet mellett a szervezetén belül és társadalmi szinten egyaránt, ezért is választott parasportolót egyéni támogatottjának. A Magyar Parasport Napja jó alkalmat biztosít arra, hogy bejelentésünkkel egy időben felhívjuk a figyelmet a hazai parasport kiemelkedő eredményeire és az abban résztvevő, kiemelkedő fiatal sportolók támogatásának fontosságára” – mondta el az együttműködés kapcsán Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary zRt. igazgatóságának elnöke.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az ösztöndíjprogramunk kerek egy évtizede töretlen népszerűségnek örvend a hazai élsportolók világában, és egyre több sporttehetséget tudunk támogatni abban, hogy megmutathassák rátermettségüket a felsőoktatási intézményekben is. Mindez nem valósulhatna meg az intézményi támogatóink és partnereink nélkül. Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén, a Párizsi Olimpiai és Paralimpiai Játékok évében, a Shell Hungary Zrt, melynek a brandjét az egész világ ismeri, a Berzeviczy Albert ösztöndíj és mentor programot választotta belépőnek a magyar olimpiai és paralimpiai sport világába” – tette hozzá Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A BOM Alapítvány támogatásával a Shell Hungary hazai társadalmi felelősségvállalási programja egy fontos új területtel egészül ki, az élsportolók támogatásával, amely a helyi közösség többi tagja számára is példamutató lehet az egészséges életmódhoz tartozó rendszeres testmozgás ösztönzésére.
( onBRANDS )