SZERVERINFRASTRUKTÚRÁVAL TÁMOGAT A MAGYAR TELEKOM

Két sikeresen pályázó vállalat veheti igénybe egy éven át a térítésmentes, extra szerverkapacitást.

A dinamikusan fejlődő Ark-Sys Kft.-nek valamint a három évtizedes gyártói és fejlesztői tapasztalatát több mint 70 országban hasznosító IBV Hungária Kft.-nek szavazott bizalmat a Magyar Telekom zsűrije.

A tavaly ősszel indult pályázaton a szakmai zsűri két vállalat mellett döntött, ahol már olyan fázisban van a fejlesztés, hogy hasznosítani tudják az extra szerverkapacitást. A kiválasztott szervezetek egy éven át vehetik igénybe térítésmentesen a Magyar Telekom XL virtuális privát szerver csomagját, amely alkalmas fejlesztői környezet kialakítására.

Az Ark-Sys Kft. nyereményét a mesterséges intelligenciára épülő algoritmusok szélesebb körű használatára fordítaná, azon belül is a szoftverek automatizált tesztelésében. A 2017-ben útjára indított ibello olyan teszt-automatizálási megoldást fejleszt már 2018 óta az AI segítségével, amellyel fenntartható módon biztosítható a folyamatos tesztelés.

Az IBV Hungária Kft. pedig a termékfejlesztés, a gyártási folyamatok optimalizálása, az anyaginnováció terén zajló kutatásait, továbbá az AI-alapú tervezőszoftverek fejlesztését gyorsítaná fel a pályázaton megnyert lehetőséggel. Az extra fejlesztői környezet gyorsabbá teszi az adatfeldolgozást és általa nagyobb számú párhuzamos fejlesztési projekt támogatása válik lehetővé.

„A nyertes pályázók esetében a zsűri igazoltnak látta, hogy versenyképesen tudják kihasználni az AI-ban rejlő lehetőségeket. Hatalmas a felhajtás a mesterséges intelligencia körül, 2023 ennek a technológiának az éve volt. Azonban még csak a felszínét látjuk annak, mire lesz képes a mesterséges intelligencia, ha megfelelően alkalmazzák. Fontosnak tartjuk, hogy a digitalizáció adta lehetőségeket lehozzuk a mindennapok szintjére, és olyan megoldásokat tudjuk a vállalatok kezébe adni, ami által versenyképességük és üzleti stabilitásuk tovább fokozódik.” – fogalmazott Horváth Varga János, a Magyar Telekom AI kompetenciaközpont vezetője.

A pályázatra olyan szervezetek jelentkezését várta a Magyar Telekom, amelyek már elindították a mesterséges intelligencia használatával összefüggő, vagy annak használatára irányuló fejlesztéseiket és ehhez szeretnék tovább bővíteni fejlesztői környezetüket, szerverinfrastruktúrájukat. A kiírás bírálati szempontjai között az innovációs faktor mellett, megjelent a pályázatban bemutatott célok digitális traszformációs jelentősége, hozzájárulásuk az üzleti célokhoz, a nyeremény várható hasznosulása, továbbá a fenntarthatósági szempontok érvényesítése. A cél az, hogy hozzásegítsék a mindenkori nyerteseket ahhoz, hogy jelentős digitális transzformációs erővel bíró fejlesztéseikkel tegyék a mesterséges intelligenciát a mindennapok részévé.
( onBRANDS )