GYERMEKOTTHONBAN ÉLŐ FIATALOKAT TÁMOGATNAK A JVSZ TAGVÁLLALATAI

A JVSZ kezdeményezésének köszönhetően a támogatási összegből sportszerekkel segítik az otthonban élő gyermekek életét.

2,5 millió forint értékű adomány gyűlt össze a Joint Venture Szövetség (JVSZ) idén februárban megrendezett „Companies for the Future Award” Gálaeseményén. A közel 300 fő részvételével zajló eseményen a cégvezetők jótékonysági tombola vásárlásával járulhattak hozzá a nemes célokat szolgáló célkitűzéshez. Idén a JVSZ elnökségének döntése alapján az Emberi Bánásmódot a Gyermekeknek Alapítványon keresztül a Cseppkő Gyermekotthoni Központ Budapest részesülhetett a támogatásban. A Gálán befolyt tombolabevételhez az euJobs HR-Group és a Hervis Magyarország is jelentősen hozzájárult.

„A Joint Venture Szövetség elnöksége és ügyvezetése számára kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás, tagvállalatainkkal közösen minden évben egy-egy jó ügy mellé állunk. Már hagyomány számunkra, hogy az év elején megrendezésre kerülő díjátadó gálánkon bemutatásra kerül egy vagy két alapítvány, akik számára adományt gyűjtünk. Tavaly a Csodalámpa, valamint a Kis Virtuózok Alapítványt támogattuk, idén pedig kiemelt öröm számunkra, hogy a JVSZ közösségével jelentős összegű támogatást gyűjtöttünk össze, és a bevételből vásárolt sportszerekkel csalhattunk mosolyt az otthonban nevelkedő gyermekek arcára” – nyilatkozott Buday Kollárik Tímea, a Szövetség ügyvezetője.

Az átadásra 2024. március 13-án került sor a Cseppkő Gyermekotthoni Központ Budapest épületében Buday Kollárik Tímea, a JVSZ ügyvezetője, Dalnoki Balázs, a Hervis Magyarország Kft. ügyvezetője, és Pataki Zoltán az euJobs HR-Group ügyvezetőjének részvételével.

A Központ nevében az adományokat Dr. Herczeg Krisztián, a Cseppkő Gyermekotthoni Központ Budapest igazgatója vette át.

Az Emberi Bánásmódot a Gyermekeknek Alapítvány tagjai 20 éve szolgálják a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek életének szebbé tételét, esélyegyenlőségük megteremtését.

„Az “ép testben ép lélek” szemlélet jegyében hisszük, hogy az általunk biztosított tevékenységek segítik a gyermekeket az emocionális stabilitás elérésében, fenntartásában és hozzájárulnak az egészséges identitás kialakulásához. Nagyon hálásak vagyunk az adományért, számunkra ez óriási segítség, és hatalmas öröm a gyermekek számára”- nyilatkozott Dr. Herczeg Krisztián a Cseppkő Gyerekotthoni Központ Budapest igazgatója.

Az intézményben kiemelt jelentőséggel bír a gyermekek szabadidejének valós, hasznos eltöltése és tehetséggondozásuk. Ehhez járulnak hozzá a most adományba kapott sportszerek is.

Jelenleg a Cseppkő Gyermekotthoni Központ Budapest 211 férőhellyel rendelkezik. A szakmai egységotthonokban a normál szükségletű gyermekekkel együtt integráltan elhelyezhetőek még a különleges szükségletű és integrált speciális szükségletű gyermekek is: fiúk – leányok koedukáltan 3 – 30 éves korukig. Az intézmény tehetségpontnak lett nyilvánítva, valamint önálló külön szakmai teamkénk működik az intézményben az Országos Tehetséggondozó Központ.

Companies for the Future Award Gála

A Joint Venture Szövetség idén harmadik alkalommal rendezte meg nagyszabású, “Companies for the Future Award” Gálaeseményét, ahol összesen már 6 kategóriában tüntette ki tagvállalatait.  Az elismeréseket az előző évben kiemelkedő eredményeket elért, valamint a gazdaság jövőjét szem előtt tartó, felelősen és tudatosan működő vállalatok nyerhették el. A Gála visszatérő és kihagyhatatlan eleme a társadalmi célokat szolgáló jótékonysági tombolasorsolás, melyen a közös összefogás mellett értékes vállalati felajánlásokat nyerhetnek a tombolát vásárlók, miközben egy kiemelkedően jó ügyhöz járulnak hozzá.
( onBRANDS )