VIRTUÁLIS SAJTÓFOTÓ KIÁLLÍTÁS

Jubileumi bookazine kiadvánnyal és jótékonysági videó sorozattal ünnepel a harmincéves Blikk.

A kerek születésnapon a Blikk különleges időutazásra invitálja olvasóit minden platformján.blikk.hu virtuális sajtófotó kiállításon mutatja be az elmúlt három évtized markáns közéleti eseményeit és színes pillanatait, indul a Blikk Szív videó sorozat, a születésnapi lapszám retrospektív melléklettel egészül ki, valamint született egy exkluzív bookazine kiadvány is, amelyben a régi címlapok mellett az elmúlt harminc év eseményeire és a Blikk magyar sajtóban betöltött szerepére reflektáló személyes írásokat  is olvashatunk ismert emberek tollából.

A Blikk első száma 1994. március 1-jén jelent meg Magyarországon a Ringier kiadó gondozásában. Egyenesen az égből szállt alá, hiszen este 19 órakor egy katonai helikopterről raklapnyi kiadványt eresztettek a tömegbe a Városligeti Műjégpálya felett. Így lett a magyar lappiac és az olvasók életének része a Blikk, amely immár huszonkét éve piacvezető az országos napilapok között, online változata, a blikk.hu pedig két éve a leglátogatottabb hazai weboldal a napi látogatók átlagos számát tekintve.

A Blikk szerkesztősége megadja a módját az ünneplésnek. A blikk.hu látogatóit a digitális térben invitálják időutazásra. A harminc év 30 kiemelkedő Blikkes sajtófotójából összeállított virtuális kiállítás izgalmas lenyomata az ezredforduló időszakának és az azóta eltelt éveknek. A látogatók közel olyan élményt kapnak, mintha egy, a fizikai valóságban létrehozott tárlaton járnának, hiszen a 3D kiállítótérben szabadon mozoghatnak és a képeket közelről is megszemlélhetik. A válogatásban egyaránt helyet kaptak politikai, közéleti, sport és bulvár témájú fotók is, amelyek szerzői között ott van a többszörös sajtófotó díjazott Veres Viktor és Zsolnai Péter is.

A nyomtatott lapszám március 1-jén, az évforduló napján nyolcoldalas extra melléklettel jelentkezik, amelyben az olvasók az elmúlt három évtized legfontosabb híreit, tudósításait, riportjait olvashatják újra. Mindemellett a szerkesztőség összeállított egy 132 oldalas ünnepi kiadványt, amely elénk tárja azt az örökséget, amelyet újságírók és fotóriporterek garmadája hozott létre az elmúlt 30 esztendőben. Az emlékezetes történetekben és címlapokban bővelkedő, limitált kiadású bookazine-t elsősorban a kiadó partnerei, illetve néhány szerencsés olvasó veheti majd a kezébe, de online elérhetővé teszik az előfizetők számára is.

Egy születésnap azonban nemcsak az ünnepeltről szól, hanem azokról is, akikkel valaha keresztezték egymást az útjaik. Éppen ezért a Blikk csapata átadta a lehetőséget, hogy tollat ragadjanak és megírják szubjektív visszaemlékezésüket azok is, akik sokszor szereplői voltak az újság hasábjain megjelenő híreknek vagy szakmabeliként rálátásuk volt az ország véleményformáló napilapjának működésére. Az elkövetkezendő hetekben a 30 év, 30 írás rovatban olvashatjuk majd többek között Frei Tamás, Bárdos András, Gálvölgyi János, Erős Antónia, Pataki Ági, Nyáry Krisztián személyes történeteit.

Mindezeken túl márciusban indul a Blikk Szív című videósorozat, amelyben olyan hazai segítő szervezetek és kis közösségi összefogások mutatkoznak be, amelyek a mindennapokban kevés figyelmet kapnak, így a sorozat nyújtotta láthatóság nagyban segítheti működésüket, boldogulásukat.

“Harminc esztendeje a Blikknél célul tűztük ki, hogy a szórakoztatás, a színes tartalom mellett rendíthetetlen őrzői legyünk a közélet tisztaságának, és ha kell, kíméletlen szókimondással emeljük fel szavunkat a hétköznapi emberek védelmében, a korrupció, az „úri murik”, a mutyizás, a tisztességtelenség, az igazságtalanság, a percemberkék tobzódása ellen. Az utca hangja akartunk lenni – a kifejezés legnemesebb értelmében. A születésnapkor nem csupán számvetést készítünk, de előre is tekintünk, tovább visszük alapítóink örökségét. A magunk eszközeivel harcolunk egy békés, igazságos, toleráns, élhető világért, ahol a deviencia nem győzi le a normalitást, ahol a kimondott, leírt szónak értéke, ereje, hitele van, ahol az emberi intelligencia mindig fontosabb lesz a mesterségesnél. Szenvedéllyel, hittel, szilárd akarattal folytatjuk, hogy olvasóink mindig számíthassanak ránk.” – mondta Kolossváry Balázs a Blikk főszerkesztője.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a Blikk a mai napig a független, szabad és sokszínű tájékoztatás egyik viharálló bástyája Magyarországon. Gyors, közérthető hírei és színes tartalmai milliók számára nyitnak ablakot a világra, ma már legalább annyira a digitális térben is, mint amennyire klasszikus napilapként. A mindennapi döntéseiben segíteni az olvasót – ez az az újságírói és kiadói küldetés, amelyet mi továbbra is képviselni akarunk nap mint nap” – fogalmazott az évforduló kapcsán Kovács Tibor, a Ringier Hungary kiadó ügyvezető igazgatója.
( onBRANDS )