EGYEDÜLÁLLÓ PÁLYÁZAT INDUL

Megnyílt a HBLF Sokszínű és Méltányos Munkahely elismerés pályázati időszaka.

A Sokszínű és Méltányos Munkahely elismerést azok az idehaza működő cégek érdemelhetik ki, amelyek a gyakorlatban is hozzájárulnak a befogadó vállalati kultúra és esélyegyenlőség megteremtéséhez. A HBLF kezdeményezésének célja, hogy kiemelje a területen látványos eredményeket elérő vállalatokat és példát mutasson az üzleti szereplők számára. 

Idén első alkalommal hirdette meg a Sokszínű és Méltányos Munkahely elismerést a HBLF. A kitüntetésre bármelyik itthon működő hazai vagy globális cég pályázhat; elnyerése nagyban segítheti a jelentkezőket abban, hogy tovább erősítsék a munkáltatói márkájukat, valamint fejlesszék a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) folyamataikat. 

„Az Európai Sokszínűségi Karta kizárólagos magyarországi képviselőjeként az esélyegyenlőséget támogató kultúra előmozdítása a HBLF tevékenységének egyik kiemelt területe. A Sokszínű és Méltányos Munkahely elismerés lehetőséget kínál jó gyakorlatok megosztására, a vállalatok munkáltatói márkájának építésére, továbbá segíti a felkészülést az ESG beszámolókra is” – mondta Istenesné Solti Andrea, a HBLF Elnöke.

A pályázatokat az EY objektív kritériumrendszere alapján értékelik, így figyelembe veszik többek között a foglalkoztatott férfiak és nők arányát és fizetésbeli különbségeit, valamint a társaság stratégiáját a sokszínű (nem, kor, kulturális háttér, stb. szempontjából) és elfogadó munkahely kialakításához.

„A sokszínű és méltányos vállalati kultúra kialakítása évek óta stratégiai kérdés a szervezetek életében, hiszen a társadalmi hasznosságán túl versenyelőnyt is jelent számukra. Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen fontos kezdeményezést tudunk szakmailag támogatni. – hangsúlyozta Farkas Margit, az EY Partnere. A befogadó és egyenlő esélyeket biztosító cégek ráadásul könnyebben vonzzák magukhoz és tartják meg a tehetséges munkavállalókat, valamint a különböző nézőpontok szinergiáját is a hasznukra tudják fordítani az üzleti életben” tette hozzá Istenesné Solti Andrea.
( onBRANDS )