A SAMSUNG LEGÚJABB KÉPERNYŐI AZ AI TV-K KORSZAKÁT HOZZÁK EL

A vállalat 2024-es készülékei tovább fokozzák az otthoni szórakozást.

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

„Az otthoni szórakozás új távlatait nyithatjuk meg a mesterséges intelligencia alkalmazásával, amelynek köszönhetően a hagyományoson túlmutató nézői élményt kínálhatunk a felhasználóknak. Az idei portfólió az innováció iránti elkötelezettségünket jelképezi: készülékeink amellett, hogy kivételes vizuális élményt nyújthatnak, jelentősen hozzájárulhatnak a felhasználók életstílusához is.” – mondta SW Yong, a Samsung vizuális kijelző üzletágának elnöke és vezetője.

Új élmények az érzékszerveinknek a Neo QLED 8K-val: tisztaság, hangzás és okosfunkciók

A Samsung legújabb tévécsaládjának csúcskészülékeke, a Neo QLED 8K továbbfejlesztett NQ8 AI Gen3 processzorral érkezik, ezzel jelentős előrelépést téve az AI-alapú TV technológiában. Ez a processzor az elődjéhez képest kétszer gyorsabb neurális feldolgozóegységgel (NPU) rendelkezik. A neurális hálózatok száma nyolcszorosára, vagyis 64-ről 512-re nőtt, így a képernyőn a bemeneti forrástól függetlenül tűpontos részletességgel jelenhetnek meg a tartalmak.

A Neo QLED 8K tévéken a jelenetek szemet gyönyörködtető minőségben elevenedhetnek meg az AI-vezérelt képtechnológiának köszönhetően. Az apróbb részleteket is kivételes tisztasággal és természetességgel keltheti életre – legyen szó egy arckifejezésről vagy a legfinomabb árnyalatokról. A 8K AI Felskálázás Pro funkció a felhasználó kedvenc műsorait és filmjeit – a 8K minőséghez közelítő, – részletgazdagabb és tisztább tartalommá alakítja át, túlmutatva a hagyományos 4K tévék képminőségén. A gyors akciók egyenletesebben és tisztábban jelenhetnek meg az AI Mozgásjavító Pro segítségével, amely még élvezetesebbé teheti meccsnézést a sportrajongóknak, míg a Real Depth Enhancer Pro élethű és magával ragadó mélységélességet kölcsönöz a képnek. Ezek a funkciók újraírhatják a nagyképernyős élményről alkotott elképzelést, a felhasználók újszerű módokon merülhetnek el a vizuális tartalmakban.

A Neo QLED 8K az AI hangtechnológia által vezérelt precíz hangzást is biztosít. Az idei újdonság, az Active Voice Amplifier Pro / Adaptív hangerőszabályozás Pro hatékonyan emeli ki az emberi beszédet a háttérzajból, így minden szó tisztán hallható. Az Object Tracking Sound Pro (Mozgáskövető hangzás Pro) funkció gazdagabb hangzást, valamint dinamikusabb és magával ragadó nézői élményt kínál azáltal, ahogyan összehangolja a képernyőn zajló eseményeket a hanghatásokkal. Az Adaptív hangzás Pro funkció intelligensen igazítja a hangot a tartalomhoz és szoba akusztikájához, így biztosítva valósághű és részletgazdag hangzásvilágot.

A Neo QLED 8K számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megértik a felhasználói igényeket és alkalmazkodnak azokhoz. Az AI Auto Game Mode (AI automatikus játékmód) a játék során lép működésbe, optimalizálva a képi világ és az audio összhangját a lebilincselő élmény érdekében. Az AI Customization Mode (AI testreszabási mód) a felhasználói preferenciák alapján igazítja a látványt az egyes jelenetekhez, míg az AI Energia üzemmód változatlan képminőséggel takaríthat meg energiát. Ezekkel a funkciókkal a Neo QLED 8K egyszerűen, személyre szabottan és energiatakarékosan igazodik a legkülönbözőbb szórakozási igényekhez.

A Neo QLED 8K termékcsalád 65, 75 és 85 colos méretben elérhető QN900D és QN800D modelljei páratlan felhasználói élményt kínálnak, új mércét felállítva a prémium kategóriás, nagyképernyős tévék világában.

A Samsung Tizen OS okosfunkciói még személyre szabottabb és összekapcsoltabb élményeket kínálnak

A Samsung 2024-es, AI képernyői fejlett csatlakoztathatóságukkal, okosfunkcióival, alkalmazásaival, valamint felületeivel újraírhatják a felhasználói élmény fogalmát. Ezek az újítások – a nagyteljesítményű Tizen operációs rendszerrel – összekapcsolt, személyre szabott és biztonságos ökoszisztémát hoznak létre. Ez lehetővé teszi, hogy a készülékek könnyedén beilleszkedjenek a felhasználók digitális világába, és a képernyők válhassanak a fő irányítóközponttá.

A vállalat legújabb tévéit úgy alkották meg, hogy beüzemelésüket követően azonnal kapcsolódjanak az okos ökoszisztémához. Az új Samsung tévé már az első bekapcsolás alkalmával felismeri az elérhető hálózatokat és eszközöket, és csatlakozik hozzájuk, mindez könnyedén vezérelhető a felhasználó okostelefonjain megjelenő értesítéseken keresztül. Ez az egyszerű beállítási módszer a HCA és a Matter szabványokkal egyaránt kompatibilis, így kiterjed az összes otthoni Samsung készülékre, valamint a harmadik féltől származó és egyéb IoT-eszközökre. A világítástól kezdve, a biztonsági érzékelőig minden közvetlenül irányítható a képernyőről, így nincs szükség további csatlakozópontokra.

A Samsung 2024-es tévéivel új lehetőségek nyílnak az okostelefonok csatlakoztathatósága terén is. Amikor a felhasználók közel viszik okostelefonjukat a tévéhez, aktiválhatják a Smart Mobile Connect funkciót, így az eszközt a tévé és egyéb csatlakoztatott háztartási készülékek univerzális távirányítójává alakítva. 2024-től az okostelefonok testreszabható felhasználói felülettel (UX) és haptikus visszajelzéssel ellátott játékkontrollerként is alkalmazhatók, kényelmesebb és továbbfejlesztett játékmenetet kínálva.

A csatlakoztathatóságon túl a 2024-es Samsung Smart tévék az alkalmazások és különböző felületek révén egyedülállóan személyre szabott élményt nyújthatnak. Az új widgetekkel kiegészült tévéképernyők testreszabható irányítófelületekké válhatnak, amelyeken a felhasználók nyomon követhetik – többek között – otthonuk állapotát, a kameraképeket, az energiafelhasználást és a frissülő időjárási információkat. A Samsung Daily+ okosotthon-platform bevezetésével a vállalat az alkalmazások széles választékát a SmartThings, Egészség (Health), Kommunikáció (Communication) és Munkaterület (Workspace) kategóriákba sorolva egyesíti, hogy minőségibb felhasználói életmódot és otthoni környezetet teremtsen.

A Samsung elkötelezett a teljesen összekapcsolt otthoni élmények iránt, amely az egészségre és a jóllétre is kiterjed. A Samsung Knox a funkciókat, alkalmazásokat és felületeket erős védelemmel látja el, hogy az összekapcsolt élmények – a kiemelkedően fontos biztonság jegyében – védettek legyenek.

Széles választék a legkülönbözőbb szórakozási igényekre szabva: Neo QLED 4K, OLED és hangeszközök

A Samsung idén a tévék és hangeszközök kibővített és továbbfejlesztett választékát mutatja be, hogy a legkülönbözőbb életstílusú és igényű felhasználóknak még szélesebb termékpalettát kínáljon. A legújabb széria átfogóan tükrözi a Samsung újítás és felhasználóközpontú megközelítés iránti elkötelezettségét.

A 2024-es Neo QLED 4K termékcsalád a legújabb Neo QLED 8K csúcskészülékek élvonalbeli újításaival rendelkezik, az NQ4 AI Gen2 processzor forradalmi funkciói tovább fokozzák a nézői élményt. Ez a továbbfejlesztett chip szinte bármilyen tartalmat életre kelthet, és lenyűgöző 4K felbontásban adhatja vissza azt. A Real Depth Enhancer Pro és Quantum Mátrix technológiával továbbfejlesztett képernyők még a részletgazdagabb jelenetekben is kifogástalan kontrasztot kínálhatnak. A vállalat első, színpontosságáért Pantone Hitelesített tanúsítvánnyal elismert Neo QLED 4K tévéje a magával ragadó hangzást biztosító Dolby Atmos hangrendszerével új határokat jelöl ki a 4K UHD élményeknek. A Neo QLED 4K – QN95D, QN90D, QN85D modellek – 43 és 85 col közötti méretekben lesznek elérhetőek, a legváltozatosabb nézői környezeteknek megfelelően.

A Samsung bemutatja a vállalat első tükröződésmentes OLED kijelzőjét, amely kiküszöböli a zavaró visszatükröződést, miközben – fényviszonyoktól függetlenül – megőrzi a mély feketéket és a kép tisztaságát. A Neo QLED 4K készülékekhez hasonlóan a Samsung OLED tévéket is az erőteljes NQ4 AI Gen2 processzor hajtja, emellett olyan funkciókkal rendelkeznek, mint a Real Depth Enhancer vagy az OLED HDR Pro, amelyek nagyszerű képminőséget biztosítanak.

Különböző funkciók –, köztük a Motion Excelrator 144Hz – gondoskodnak a gördülékeny mozgásról és a gyors reakciósebességről, amelyeknek köszönhetően a Samsung OLED ideális választás lehet a videojátékozáshoz. Az elegáns formatervezésű OLED tévék minőségibb nézőteret kínálnak, két modellváltozatban – S95D, S90D –, 48 és 83 col közötti méretekben kaphatóak, hogy szinte bármely háztartásba illeszkedhessenek.

A vállalat a 2024-es termékcsalád részeként mutatja be a legújabb Q szériás hangprojektort, a Q990D készüléket is, amely 11.1.4 csatornás hangrendszerrel és vezeték nélküli Dolby Atmos hangzással érkezik. Az új Sound Grouping (Hangcsoportosítás) funkció lüktető, életteli hangzással tölti meg a helyiséget, míg a felhasználók a személyes hangzás opcióval a hátsó hangszórókon keresztül is hallgathatják a tartalmakat, mások megzavarása nélkül. 

Az ultravékony S800D és S700D hangprojektorok – karcsú és helytakarékos kialakításukkal – továbbra is kivételes hangminőséget biztosítanak. Emellett a prémium Samsung hangprojektorok olyan továbbfejlesztett hangtechnológiával rendelkeznek, mint a Q-Symphony, amely zökkenőmentesen párosítja a Samsung tévéket és hangprojektorokat a mesterien hangszerelt élmény érdekében.

A Samsung új audioeszközei között mutatja be a Music Frame-et, amely a prémium hangzást a The Frame tévé ihlette művészi formatervezéssel ötvözi. A felhasználók ezzel a sokoldalú készülékkel úgy jeleníthetik meg például saját fényképeiket vagy kedvenc műalkotásaikat, hogy eközben a hangot egy intelligens funkciókat kínáló vezeték nélküli eszköz sugározza. A továbbfejlesztett hangélménnyel rendelkező, szinte bármely enteriőrbe illeszkedő Music Frame önmagában, a 2024-es tévékkel vagy hangprojektorokkal párosítva egyaránt használható, Q-Symphonyn keresztül pedig kiváló, a teret betöltő hangzást biztosít.
( onBRANDS )