A HIBRID MUNKAVÉGZÉS JELENTŐS KÖRNYEZETI ELŐNYÖKKEL JÁR

Az IWG kutatása szerint ötödével csökkenthető a vállalatok energiafelhasználása.

Az IWG ma közzétett kutatása szerint a hibrid munkavégzés lehetővé teszi, hogy a vállalkozások ötödével csökkentsék az energiafelhasználást. Ez elérhető azzal, hogy a nagy, belvárosi irodát kisebb és energiatakarékosabb irodaterekre cserélik, vagy rugalmas munkaterületekre váltják.

A rugalmas munkaterületek globális piacának vezető szolgáltatója, a Regus és Spaces márkáiról jól ismert IWG, több mint 500 olyan vállalat vezetőjét és létesítménygazdálkodóját kérdezte meg, ahol bevezetésre került a hibrid munkavégzés. Az eredményekből egyértelműen látható, hogy az átlagos energiafogyasztás 19%-kal csökkent a hibrid munkavégzés bevezetése óta. 

 

A Föld napja előtt készült tanulmány jelentős környezeti és gazdasági előnyökre mutatott rá ott, ahol a drága belvárosi irodahelyiségeket felváltják a hibrid munkamodelleket használó lakóhelyekhez közeli kisebb, regionális irodák és co-working munkahelyek. 

A válaszadók (44%) közel fele negyedével (25%) csökkentette a hagyományos irodaterületeit, amely egyértelműen az energiafogyasztás és a működési költségek jelentős csökkenéséhez vezetett. További 19 százalékuk még nagyobb mértékű csökkentést ért el az ezen felüli (26-50%-os) irodaterület leépítéssel.  A megkérdezettek 84 százaléka szerint a hibrid munkamodell bevezetése kulcsfontosságú a vállalat teljes energiafelhasználásának és szénlábnyomának csökkentésében. Még nagyobb csökkenést jósolnak, hiszen a vállalkozások 79 százaléka további lehetőséget keres az energiafogyasztás csökkentésére, például meglévő irodahelyiségeik leépítésével vagy rugalmas munkaterületek bevezetésével. 

Egy korábbi, az IWG és az ARUP által végzett környezeti hatástanulmány szerint a lakóhelyhez közelebbi munkavégzés Manchesterben akár 70 százalékkal is csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást (Egyesült Királyság), 87 százalékkal Los Angelesben (USA), 82 százalékkal New Yorkban és közel 90 százalékkal Atlantában.

Egy év elején készült IWG-felmérés szerint, a megkérdezettek 60 százaléka otthonától 15 percen belül elérhető irodában szeretne dolgozni, és csak minden ötödik munkavállaló ingázna naponta 30 percnél többet.
( onBRANDS )