DUETTRE KÉSZÜL FREDDIE ÉS GUBIK PETRA

Másodszor is Petőfi Zenei Díjjal jutalmazták Fehérvári Gábor Alfréd Freddie zenei munkásságát.

Az idei Csináljuk a fesztivált! győztes dalának előadója, az M2 Petőfi TV élő műsorában arról vallott, teljesen váratlanul érte az elismerés, és új lendületet is köszönhet neki: ősszel közös dala jelenik meg Gubik Petrával, Az év női előadójával.

Nyolc évvel ezelőtt, kapta meg elsőként Fehérvári Gábor Alfréd Freddie Az év felfedezettjének járó Petőfi Zenei Díjat, ezért rendkívül meglepte, hogy 2024-ben ismét neki ítélték a díj névadóját mintázó egyik aranyszobrot. Az M2 Petőfi TV Esti Kornél című élő műsorában őszintén beszélt arról, hogy amióta két gyermek édesapja lett és saját vállalkozásba kezdett, a korábbiakhoz képest kissé háttérbe szorult a zene az életében, ezért a díjra motivációként tekint.

„Tudom, hogy azt kellene mondani, hogy amikor az ember szülővé válik, akkor minden megváltozik, és a gyerekek segítenek inspirálódni, mert ez jól hangzik. Az igazság azonban az, hogy azon a ponton, ahol mi vagyunk, egy három- és egy kétévessel, ott nincsen erről szó. Rendkívül elevenek és kevés alvásigényük van. Évek múlva, túl a negyvenen már elképzelhetőnek tartom, hogy dalba foglaljam ezt az időszakot” – mondta Freddie.

„Idén nagy produkciókban vehettem részt, legyen az a Csináljuk a fesztivált!, A Dal vagy Földes László Hobó életműdíjas koncertje. Ezek csodálatos dolgok, amelyeket nem lehet félvállról venni. Nemrég felkértek életem első duettjére. Szerencsés véletlenként Az év női előadójának választott Gubik Petrával énekelhetek majd együtt” – mondta a tervek szerint ősszel megjelenő újdonságról Fehérvári Gábor Alfréd Freddie.

Addig is koncerteken és a Duna Szerencse Szombat című lottóshow-jának műsorvezetőjeként lehet vele találkozni. A teljes beszélgetés újranézhető az Esti Kornél című műsor Médiaklikk-oldalán.
( onBRANDS )