5 ÉRDEKESSÉG A HOLNAP INDULÓ COPA AMÉRICÁRÓL

Messiék a tizenhatodik győzelemért, Jamaika az első gólért küzd.

Magyar idő szerint június 21-én, pénteken hajnalban startol az amerikai kontinens legrangosabb labdarúgó-tornája, a Copa América, amelyet a Network4 Media Group hoz el a magyar nézőknek. Misur Tamás az ARENA4, a MATCH4 és a NET4+ sport-főszerkesztője a rajt előtt elmondta, hogy mire érdemes figyelni az idei Copa Américán.

1. Messiék győzelmére tippelnek a legtöbben

A világbajnok Argentína a torna legesélyesebb indulója, de természetesen az ős-riválist, Brazíliát sem lehet leírni, ahogyan a 15 győzelemmel bíró Uruguay-t sem. Kolumbia elképesztő, 21 meccses veretlen sorozatban van, jó formában érkezik a Copára. A végső győzelemre kevésbé esélyesek az észak- és közép-amerikai csapatok, de az USA és Mexikó bejuthat akár az elődöntőbe is. Az Egyesült Államok keretében Pulisic és Yunus Musah a Milan, Weston McKennie a Juventus játékosa, és ott a nagy ígéret Folarin Balogun (Monaco) is. A Premier League-et öten képviselik az USA válogatottjában. A kisebb csapatok közül Venezuela és Ecuador csapata is meglepetést okozhat.

2. Kanada először küzdhet a Copa Américán

Első Copáján döntő nem, jó szereplés azonban várható a kanadai együttestől. Erős húzónevek segítik a csapatot, mint például a (most még) a Bayern Münchenben futballozó Alphonso Boyle Davies vagy a jelenleg a Lille-t erősítő Jonathan David, aki a Ligue 1 top3-as csatára évek óta.

3. Világsztárokból nem lesz hiány

Az argentin válogatottban Messi mellett ott lesz például Ángel Di Maria, Enzo Fernandes, Lautaro Martínez, Julián Álvarez, Uruguay-t pedig a veterán Luis Suárez, valamint Darwin Núñez erősíti. Brazília kerete is tele van nagy nevekkel, elég Alissonra, Rodrygóra, vagy Vinícius Juniorra gondolni. Sokan kíváncsiak a 18 éves Endrickre, a brazilok csodagyerekére is. Ismét kap egy kis reflektorfényt a kolumbiaiak egykor ünnepelt sztárja, James Rodriguez.

4. Miamiban lesz a döntő

Tizennégy helyszínen mérkőznek meg egymással a válogatottak, a döntő Miamiban lesz a Hard Rock stadionban, amely már többször adott otthont a Super Bowlnak is. Az USA nem titkoltan már a 2026-os labdarúgó-világbajnokságra készül a kontinenstornával.

5. Rekorderek és reménykedők 

Az örökranglistát Argentína és Uruguay vezeti: mindkét ország 15-15 alkalommal nyerte meg a Copát. Jamaika ellenben nem a győzelemben, hanem az első gólban reménykedik: bár a zöld-sárgák harmadik alkalommal játszanak a Copa Américán, gólt még nem és így győzelmet sem szereztek.

A Copa América küzdelmeit az ARENA4 és a MATCH4, valamint a NET4+ streaming szolgáltató közvetíti élőben, magyar kommentárral. A meccseket magyar idő szerint éjszaka rendezik meg, de aznap napközben és este több alkalommal is láthatóak lesznek az ARENA4-en és a MATCH4-en.
( onBRANDS )