MEGÚJULT A HANWAG CIPŐKOLLEKCIÓ

Vissza a nyolcvanas évekbe a ROTPUNKT hegymászócipőkkel.

A Hanwag megújította két legkedveltebb retro modelljét, amelyek igazi időutazásra hívják a túrázás és a hegymászás szerelmeseit – már a hétköznapokban is. A 80-as évek szabadmászó úttörői előtt tisztelgő ROTPUNKT hegymászócipő, és a 90-es évek ikonikus túrabakancsa, a legkeményebb terepeken is helytálló ALASKA idén felfrissített dizájnnal tér vissza. A klasszikus modellek megújításával a bajor outdoor cipőgyártó célja, hogy elmossa a természetjárás és a hétköznapi kihívások közti határokat.

Az 1980-as évek legendás hegymászói, Kurt Albert és Sepp Gschwendtner a szabadmászás úttörőiként a németországi Altmühltaltól a kaliforniai Yosemite-völgyig hódították meg a hegyeket. Sepp Gschwendtner, aki már ekkor a Hanwag hegymászócipőket használta – tudásával segítette a bajor cipőgyártót a fejlesztésben, míg Kurt Albert a ROTPUNKT kollekció nevét ihlette. A mászó ugyanis mintegy 40 évvel ezelőtt kezdte el elsőként a szabadon mászható útvonalakat piros ponttal (redpoint, svédül rotpunkt) megjelölni, később ez a kifejezés lett a sportmászásban az “első szabad mászás” elfogadott definíciója, amely során mesterséges eszközök – mint a kötél vagy a sziklába mélyesztett biztosító csavarok – használatát mellőzve másznak fel a hegyoldalakon. Kurt Albert minden sikeres útvonalat, amelyet a „redpoint” módszerrel mászott meg, piros ponttal jelölt meg, amelyet társa, Sepp Gschwendtner egy interjúban csak úgy jellemzett, hogy „elég vad jelenet volt”. A korszak legmeghatározóbb hegymászói előtt tisztelegve, a Hanwag tavaly limitált szériában újra kiadta a 80-as évek ikonikus ROTPUNKT hegymászó cipőjét, amelyet idén egy új modell követ.

A hegyektől a városokig, a mászóteremtől az irodáig

A hegyi és szabadidős felhasználásra egyaránt alkalmas cipő mostantól alacsony kivágású változatban is elérhető. A Hanwag ROTPUNKT Low GTX az outdoor funkcionalitást és a nyolcvanas évek színes stílust egyesíti. Legyen szó akár egy hosszabb városnézésről, könnyű túrázásról vagy az alacsonyabb hegyvonaltok meghódításáról – mint közelítő cipő -, a ROTPUNKT Low GTX sokoldalú tulajdonságainak köszönhetően mindenhol megállja a helyét. A szabadtéri sportok szerelmesei így a mindennapi használat során is megmutathatják a természet és a hegymászás iránti szenvedélyüket. A három feltűnően merész színben kapható bőr lábbeli rendkívül kis súlyával (kb. 860 gramm), vízálló és légáteresztő GORE-TEX membránnal, továbbá könnyű, rugalmas Vibram® talppal a mászófalon épp olyan praktikus és kényelmes viselet, mint az irodában vagy a városi dzsungelben. 

Legendás bakancs – teljes funkcionalitás megújult külsővel

A Hanwag egy korábbi kollekciójának klasszikusát is visszahozta, amelynek időtlen dizájnja most kapott egy csipetnyi extra retro-életérzést. Az elsőként 1996-ban bemutatott, és azóta számtalan expedíció során bizonyított túrabakancs megújult változata a Hanwag ALASKA XC GTX. Már a neve is önmagáért beszél; aki Alaszkában vagy más hasonló kalandos régiókban gyalogosan túrázik, annak olyan bakancsra van szüksége, amelyben 100 százalékig megbízhat. Az ALASKA XC GTX cipőt ennek megfelelően stabilitás és megbízható túrakomfort jellemzi, amelyre a bakancs öröksége és a Hanwag által az évek során gondosan optimalizált tervezési DNS a garancia.

A bakancs a természetjáráshoz szükséges legmagasabb funkcionalitást ötvözi a 90-es évek jellegzetes stílusával és az ALASKA-a védjegyévé vált testreszabhatósággal. A három színváltozatban, különböző színű fűzővel kapható modern outdoor lábbelit felhúzva komoly túrák is teljesíthetőek, de emellett az esztétikus, vonzó dizájnról sem kell lemondani. 

Egy életre szólnak

Megfelelő ápolás mellett a strapabíró bőr felsőrész éveken, sőt évtizedeken át örömteli túraélményt biztosít, de a talp elhasználódásakor sem kell megválni szeretett cipőnktől, hiszen a Hanwag legtöbb modelljéhez hasonlóan, még a Vibram® talpú lábbelik is teljes mértékben újratalpalhatóak.

A hosszú élettartam, és a javíthatóság nem csupán pénztárca-, de környezetbarát megoldás is.
( onBRANDS )