NEKÜNK A BALATON

Harmadik éve viszi el hajléktalanszállókra és gyermekotthonokba a Balatont a Budapest Bike Maffia.

Nekünk a Balaton címmel ezen a nyáron is programsorozatot indít a Budapest Bike Maffia. A civil szervezet immáron harmadik éve viszi el budapesti hajléktalanszállók és gyermekotthonok kertjébe a balatoni nyaralás legfontosabb kellékeit: medencét, lángost, fagyit, főtt kukoricát, dinnyét, napernyőt, nyugágyakat, na és persze mellé zenét és egyéb programokat.

„Akinek volt már része nyaralásban, tudja, hogy mindig egy kicsit más emberként jövünk onnan haza. A szállókon élő rászoruló embereknek azonban még elképzelni is nehéz, hogy milyen lehet kiesni a mindennapokból, feltöltődni és kikapcsolódni egy tó partján, pedig a Balaton mindenkinek pont ugyanazt jelenti, még a hajléktalan embereknek is. A legtöbb esetben nekik is vannak balcsis emlékeik (bár sokaknak csak a gyerekkorból), ezeket elevenítjük fel nekik ezekkel a bulikkal, ha csak pár óra erejéig is.” – mondta a kezdeményezésről Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója.


A Budapest Bike Maffia egyik kiemelt célja a folyamatos tárgyi és ételadományok biztosítása mellett, hogy

élményeket is adjanak az intézményekben élő gyerekeknek és felnőtteknek.

Év közben például rendszeresen több fogásos gyertyafényes vacsorával lepnek meg anyaotthonokat, családok átmeneti otthonait vagy hajléktalanszállók lakóit, vagy a saját farmukra hívnak el rászoruló embereket kikapcsolódni, kertészkedni. A nyár azonban nem kérdés, hogy a Balatonról kell szóljon.

Teljes ellátással családokat és gyermekotthonokban élő gyerekeket is visznek nyaralni több turnusban a Balatonhoz, mindenkit azonban lehetetlen lenne elvinni, innen jött a “szállóbulik” ötlete. Ha csak egyetlen napig is tart, hosszú ideig tud témát és kapcsolódást adni a szállókon vagy a gyerekotthonban élőknek egy-egy ilyen balatoni buli, arról nem is beszélve, hogy milyen készségesen szállnak be mindig a lakók az előkészületekbe a Bike Maffia önkéntesei mellé.

Az idei Nekünk a Balaton bulik helyszínei között lesz gyermekotthon, kizárólag nők számára fenntartott szálló, férfi-női szálló, valamint munkásszálló is.

A nyár első élményprogramján egyébként már túl is van a Bike Maffia csapata, ez azonban egy kicsit kilóg a megszokott programok sorából, hiszen most egyenesen a Futball Európa Bajnokságot vitték el egy férfi szállóra a Madridi útra. Óriás kivetítő, szotyi, tökmag, hotdog – vagyis volt minden, ami egy igazi meccsen, kiegészítve csocsóbajnoksággal, dekázóversennyel, gombfocival és tombolával, na és egy meglepetés videóüzenettel néhány egykori válogatott focistától.

A Bike Maffia „Nekünk a Balaton” programsorozata egészen augusztus végéig tart. Aki szívesen támogatná,  a szervezet weboldalán megvásárolható kuponokkal tud beszállni akár egy-egy lángos árával az akcióba.
( onBRANDS )