TE MEG MERED MUTATNI?

Karbonlábnyom innovációt népszerűsít Szabó Kimmel Tamás.

Szabó Kimmel Tamás lett az Opten és a Mastercard közös fejlesztésének arca. A színész a Do Your Carbon innovációt népszerűsíti, amelynek segítségével a kisvállalkozások pár perc alatt megmérhetik a saját karbonlábnyomukat.

Minden magánszemélynek, háztartásnak, vállalkozásnak van CO2 kibocsátása, még a legkisebb mikrovállalkozás, vagy otthonról dolgozó egyéni vállalkozó is karbonlábnyomot hagy maga után. Mostantól az OPTEN és a Mastercard innovációjával bármely cég percek alatt kiszámolhatja, hogy tevékenységével mennyire terheli környezetét. A karbonlábnyom kalkulátor a doyourcarbon.hu weboldalon érhető el és néhány kattintással megbecsüli a vállalkozás karbonlábnyomát a költések alapján.

Az innovációt Szabó Kimmel Tamás színész népszerűsíti a social media felületeken, sajtómegjelenésekben, rendezvényeken a kampány során, valamint személyesen találkozik érintett vállalkozókkal is.

„A fenntartható vállalatvezetés kiemelten fontos a 21. században, ráadásul azok a kisvállalkozások, amelyek időben elkezdenek foglalkozni a témával, komoly versenyelőnyhöz juthatnak nagyobb megrendelőiknél, akiket már EU-s szabályozás is kötelez. A fenntarthatóság, valamint a környezeti, társadalmi és irányítási alapelvek (ESG) figyelembevétele és vizsgálata előbb-utóbb a mindennapok részévé válik. Szabó Kimmel Tamás őszintén érdeklődik a téma iránt, hitelesen és közérthetően tudja képviselni a Do Your Carbon értékeit, törekvéseit” – mondta el Ferenczi Gergely, az OPTEN céginformációs igazgatója.

Nem üzemeltetek környezetszennyező gyárat, nincsenek alkalmazottaim, irodám, sem pedig céges autó flottám, mégis van egy szemmel látható karbonlábnyomom. Arra biztatok mindenkit, főleg a KKV-ket, hogy ismerkedjenek meg a saját kibocsátásukkal, mert a valóság megismerése az első lépés a felelős, fenntartható vállalatvezetés irányában” – nyilatkozta Szabó Kimmel Tamás.
( onBRANDS )