EZEK IDÉN A LEGMENŐBB KOKTÉLBÁROK

Top 10 koktélbár a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szerint.

Szinte nem is tudunk elképzelni egy tökéletes nyári estét úgy, hogy a jó társasághoz és a könnyed hangulathoz ne egy pohár koktél párosulna.

Szerencsére nem kell tovább keresni a tökéletes helyszínt egy ilyen estéhez:

Egyedi hangulattal, precízen megalkotott koktélcsodákkal várják vendégeiket az ország legjobb koktélbárjai, amiket a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szedett listába. Az ezen szereplő helyek nem csupán egy jól megkomponált italt kínálnak, hanem valódi élményt, a maradandó esték biztosítása mellett az edukációban, a hazai bárkultúra fejlesztésében is nagy feladatot látnak el. Mutatjuk is az ország legmenőbb koktélbárjait!

Top 10 koktélbár a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szerint:
  • Múzsa
  • Black Swan
  • Hotsy Totsy
  • Elysian
  • Boutiq Bar
  • Kaa Mixology
  • Hudson Bar
  • Mitico
  • Pink Pony Club
  • TukTuk
Múzsa

A Four Seasons Hotel Gresham Palace bárja, a Múzsa nem csupán italokat, hanem egyedülálló élményeket is kínál. Berendezése és atmoszférája a legmagasabb elvárásokat is kielégíti, miközben Rédli Ádám head bartender és csapata a kortárs koktélkultúra éllovasaként teszi felejthetetlenné a bár-élményt. Az italokat Győrffy Árpád executive chef kortárs innovatív ázsiai konyhája kíséri, a kivételes hangulatról pedig minden este más előadó élőzenei koncertje vagy zongora műsora gondoskodik, de előfordulnak DJ-k, illetve a már ikonikusnak számító Balett Estek sem maradhatnak el a gondosan kurált élmények palettájáról. A Múzsa nem csupán egy bár, hanem magával ragadó utazás a kifinomultság és a szórakozás világába – nem véletlen, hogy a 50 Best Discovery listáján is szerepel a világ legjobb bárjai között.

Black Swan

Sejtelmes hangulat, nagyvárosi miliő, art deco stílus egy titokzatos bárban. Ezek alapján akár New Yorkban is lehetne, mégis a fővárosi Klauzál utcán található a Black Swan, amely az országosan elismert Ódor András nevéhez köthető. A progresszív, határokat feszegető italok nem titkolt missziója, hogy az elkápráztatás mellett edukálják is a vendégeket, ezzel is fejlesztve a hazai bárkultúrát. A Black Swan Budapest gondolkodásmódját a legújabb technológiák mindennapi alkalmazása, a magas szintű koktélkultúra fejlesztése és az izgalmas alapanyagokból születő gasztronómiai élmények jellemzik. A koktélok mellett kivételes italválaszték garantálja, hogy minden vendég kiléphessen a komfortzónájából.

Hotsy Totsy

A bulinegyed közepén található Hotsy Totsy-t hétköznapokon és hétvégéken egyaránt pezsgő bárélet jellemzi, amelynek hangulata egészen a ’20-as évek Amerikájáig repíti vissza vendégeit. A figyelmes, ám diszkrét kiszolgálás, a frappánsan kártyalapokon érkező italkínálat, a szolid fények mind-mind egyfajta misztikus és egyben csibészes bájt kölcsönöznek a bárnak. A Hotsy Totsy arra ösztönzi látogatóit, hogy emlékeket idézzenek fel, miközben új közös élményeket szereznek a kiemelkedő szakmaisággal összeállított koktélok kóstolása közben. A Síp utcába látogatókra laza elegancia, kötetlen hangulat, izgalmas és ritka italok várnak.

Elysian

Az Elysian Budapest a hetedik kerület egyik legújabb gyöngyszeme, ahol tökéletes egyensúlyt alkotnak a közvetlenül a helyi termelőktől beszerzett alapanyagok és a modern technológiák, a visszafogott orientális stílus és az előzékeny vendéglátás. Egyedi koncepciójuk mögött nem kisebb cél húzódik meg, mint a zero-waste törekvés, ami kifejezetten új megközelítés a hazai bárkultúrában. A koktélkínálat esetében is azt vallják, hogy a kevesebb néha több, ezért a kivételes élményt nyújtó italok mind megjelenésükben, mind összetételükben a minimál stílust képviselik. A laza eleganciájú bár a legjobb választás egy vacsora levezetéseként vagy egy kellemes beszélgetéshez.

Boutiq Bar

A szakmabeliek és laikusok mind egyetértenek abban, hogy Nagy Zoltán és egysége, a már több mint másfél évtizede töretlen sikerű Boutiq Bar a kortárs magyar bárkultúra megteremtője. Aki valaha is járt már a Paulay Ede utcai bárban, az tudja, hogy itt a koktélok sokkal többet jelentenek egy egyszerű italnál, hiszen minden poharuk kreatív élményt rejt. Az ízharmóniák mellett az edukációt is fontosnak tartják: céljuk, hogy a vendégek minden látogatás alkalmával egyre többet tudjanak meg az italokról és a koktélok világáról. Persze elsősorban játékos tanulásra számíthatunk, amelynek során igazán progresszív italokat lehet kóstolni egy jó beszélgetés közben.

Kaa Mixology

A Dzsungel könyve kígyójáról elnevezett bár legalább annyira bűvöletbe ejti vendégeit, mint az ihletadó karakter: a Király utcai Twentysix szomszédságában található bárban buja, misztikus hangulat uralkodik. A sejtelmes fények és az elegáns enteriőr – amit a mennyezetről lelógó különleges száraznövények tesznek meghittebbé – segít abban, hogy a vendégek kicsit elbújjanak a világ elől, miközben a belváros közepén kóstolgatják koktéljaikat. Az itallapon ugyanúgy megtalálhatók a signature tételek, mint az igazi klasszikusok vagy az egyénre szabott italok, amiket akár a kényelmes fotelekben, akár a bárpultnál ülve el lehet elfogyasztani.

Hudson Bar

A Hotsy Totsy nehéz bársonyfüggönyei mögött a Hudson Bar hamisítatlan, titokzatos speakeasy hangulattal várja a vendégeket. A sejtelmes bár tulajdonosai szerint ha a Hotsy egy energikus, színes, élettel teli fiatal lány, akkor a Hudson egy izgalmas, visszafogott, érett nő. Ennek megfelelően koktéljai pimasz ízpárosításokkal, illetve saját ginnel próbálnak minden érzékszervre hatni. A mindössze húsz négyzetméteres Dob utcai bár tökéletes hely azoknak, akik szeretnének intim, buja környezetben elbújni a világ zaja elől, és egymásra koncentrálni, miközben különleges italokat kóstolnak a hangulathoz tökéletesen illő zene mellett.

Mitico

A Miticoba belépni olyan, mintha a ritmusoktól vibráló Latin-Amerikába csöppennénk. A koktélok, a fülledt hangulat és az élőzene mind-mind segítenek ráhangolódni egy pörgős hétvégi bulira, de az sem meglepő, ha valaki az este hátralévő részére is itt ragad. A tavaszi-nyári szezonban remek alternatívát kínál a szintén a Miticohoz kapcsolódó Backyard kerthelyiség, ahol stílszerűen fűszernövények szolgáltatják a koktélok alapját. Itt nem csupán italokat, hanem élményt, kalandot, izgalmat kínálnak, ráadásul a kedves, figyelmes kiszolgálás minden mozzanatban érezhető, és a bartenderek örömmel mesélnek a koktélok összetevőiről és történetéről.

Pink Pony Club

A Pink Pony Club a Boutiq Bar kistestvére a föld alatt – és úgy tűnik, nem ok nélkül marad rejtve, hiszen nem csupán a neve, de a hangulata is pimasz és játékos, a bartenderek által készített koktéloktól kezdve egészen az enteriőrig. Ehhez a stílushoz remekül passzol a progresszív, kísérletező, újító hozzáállás, amely a teljes italkínálatot jellemzi. Azoknak sem kell aggódniuk, akik nem szeretnék elhagyni a komfortzónájukat, ugyanis a tökéletesen elkészített klasszikusok közül is lehetett választani, de a signature koktélok között bőven akadnak olyanok, amelyek meglepetést okoznak. Kötetlen hangulat és hibátlan minőség: csupa olyan hozzávaló, amelyek elengedhetetlenek egy jó estéhez.

TukTuk

A TukTuk az ázsiai térségre jellemző fűszerekkel és gyümölcsökkel idézi fel a távol-keleti ízvilágot. Markarian Tamás, a TukTuk Bar vezetője szakértelmével, sokévnyi hazai és nemzetközi tapasztalatával azért dolgozik, hogy a vendégek az italok mögötti történeteket is megismerhessék, amiben a mindig egy adott téma köré épülő itallapjaik is segítenek. Az ízek és a látvány harmóniája itt alapvető, minden korty egy újabb utazás a kulináris világba. A bartendereket maximalizmus és elkötelezettség jellemzi, ami kreációikban is visszaköszön, miközben megosztják vendégeikkel a koktélkészítés művészetét és az ázsiai kultúra gazdagságát.
( onBRANDS )