BENEDEK ELEK MESEHŐSEI A FALON

Különleges művészeti alkotás elkészítését segítette a PPG Trilak.

A festékeket és bevonatokat gyártó PPG magyarországi leányvállalata, a PPG Trilak bejelentette, hogy felújították a pesterzsébeti Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt (EGYMI) Colorful Communities programjának keretein belül. PPG termékek felhasználásával, több mint 13,5 millió forint értékben, egy profi festőcsapat és önkéntes kollégák segítségével újították fel az iskolakezdésre az intézményt. A projekt ékköve pedig egy 9 x 3 méteres művészi alkotás, amelyen Benedek Elek mesehősei elevenednek meg. A Colorful Communities a PPG globális programja, amely 2015 óta világszerte több mint 500 sikeres projekttel szépíti és éleszti újjá a közösségeket.

A Colorful Communities kezdeményezés égisze alatt futó Új Színekkel az Új Kezdetért (New Paint for a New Start) nyári kampány lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalat önkéntes munkatársai a támogatásra kiválasztott intézményben a környezeti fenntarthatóság elemeinek beépítése közben tegyék színessé az osztálytermeket, valamint a tanulási környezetet. Az Új Színekkel az Új Kezdetért kampányt a pandémiás időszak “keltette életre”, hiszen ezt követően térhettek vissza a gyermekek az oktatási intézményekbe, a projekt neve is erre az új kezdetre utal.

Magyarországon ebben az évben a magyarországi leányvállaltunk pesterzsébeti központjához közeli Benedek Elek EGYMI-t választottuk. A közel egyhónapos, de hosszas előkészületeket igénylő projekt során saját alapanyagok és eszközök felhasználásával, több mint 13,5 millió forint értékben, egy profi festőcsapat és önkéntes kollégáink segítségével felújítottuk az iskolakezdésre az intézményt. Többek között kifestettük a tornatermet, a hozzátartozó öltözőket, az ebédlő egyes részeit, illetve folyosószakaszokat, ajtókat, radiátorokat, valamint kőpárkányokat is” – nyilatkozta Miavecz István, a PPG Central Europe, Architectural Coatings general managere.

A nagyszabású, közel egyhónapos projekt ékköve a Nagy Zoltán és Benkő Katalin murálfestők irányításával készült 9 x 3 méteres művészeti alkotás, amelyen az intézmény névadója, Benedek Elek legendás mesehősei láthatók.

„A PPG számára a sokszínűség és az elfogadás, valamint a rászorulók támogatása alapvető értékek. Ha egyenlő élményeket biztosítunk munkatársaink számára, az jobb elkötelezettséget, nagyobb üzleti teljesítményt és több lehetőséget eredményez mindenki számára. Munkatársi erőforrás-hálózatainkkal együttműködve továbbra is kiemeljük és ünnepeljük az alulreprezentált közösségeket. Fontos, hogy ezek az alapértékek már gyermekkorban meghatározzák életfilozófiánkat és a murálon megjelenített mesék világa az, amelyeken keresztül a gyermekek számára át lehet adni ezeket” – folytatta Miavecz István

A PPG globális közösségi szerepvállalásának és a PPG Alapítványnak a célja, hogy színt és fényt vigyen a PPG közösségekbe világszerte. Több mint 17,5 millió dollárt fektettünk be 2023-ban több száz szervezet támogatásába közel 40 országban. Az oktatási lehetőségekbe való befektetéssel segítünk a jövő STEM innovátorainak és szakképzett munkaerőjének kinevelésében a bevonatokhoz és a gyártáshoz kapcsolódó területeken. Emellett lehetővé tesszük a PPG alkalmazottai számára, hogy megsokszorozzák a hatásukat a számukra fontos ügyekben azáltal, hogy támogatjuk őket önkéntes munkájukban és jótékonysági adományaikban.

A Colorful Communities program, a PPG közösségek támogatására irányuló kezdeményezés célja, hogy megvédje és megszépítse azokat a környékeket, ahol a PPG világszerte működik. A Colorful Communities programon keresztül a PPG elkötelezett önkéntesei saját idejük és a PPG festéktermékeinek felhasználásával segítenek a közösségi értékek átalakításában, az osztálytermek festésétől kezdve a szülészeti osztályok színesítésén át játszóterek újratervezéséig. 2015 óta a PPG több mint 500 Colorful Communities projektet valósított meg, amelyek 50 országban több mint 8,2 millió emberre voltak hatással.
( onBRANDS )