ELIT KLUBBA KERÜLT A CHERY GROUP

A hamarosan hozzánk is érkező OMODA autók gyártója.

Bekerült a világ 500 legnagyobb vállalata közé az OMODA és JAECOO autók gyártója, a Chery Group. A vezető kínai autóexportőr idén először szerepel a Fortune Global 500 listán, a társaság 39 milliárd dolláros árbevételt ért el tavaly, ami 75 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A cég stratégiájában kiemelt szerepet játszik a nemzetközi terjeszkedés, ennek jegyében idén szeptemberben Magyarországon is megkezdik az OMODA márka forgalmazását.

Augusztus 5-én hozták nyilvánosságra a világ legnagyobb árbevételű vállalatait bemutató „Fortune Global 500 2024” listát, amelyen a Chery Group kínai független autómárka 39,09 milliárd dolláros működési bevétellel a 385. helyen debütált. Ez a jelentős mérföldkő is jól mutatja, hogy a cég versenyképessége világszinten is egyre nagyobb.

A Chery Group idén először szerepel a patinás magazin Global 500 listáján. A vállalat a múlt évben 75,3 százalékkal tudta növelni forgalmát. A cég 585,7 millió dolláros profittal zárta a múlt évet, ami 83 százalékos fejlődésnek felelt meg éves összevetésben.

A társaság az idei első félévben sem lassított, globális szinten összesen 1,1 millió autót adott el, ez 48,4 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbit. Első alkalommal fordult elő, hogy a kínai autógyártó féléves értékesítése átlépte az egymilliós határt. A január-júniusi időszakban elért kiugróan jó eredmények egyben azt is jelentik, hogy a vállalat autóiból világszerte már több mint 14 millió fut az utakon.

A Chery Group stratégiájában kiemelt figyelmet kap a globális jelenlét erősítése

A cég nemzetközi terveiben fontos szerepet játszik az európai piac is. Ennek jegyében idén szeptembertől

Magyarországon is kapható lesz a vállalat OMODA 5 modellje,

melynek forgalmazását Magyarországon a Genius Automotive Europe látja el. A Chery által gyártott OMODA márka első körben Budapesten több helyszínen, valamint Kecskeméten lesz elérhető. A közeljövőben a hálózat tovább fog bővülni és számos megyeszékhelyen lehet majd megvenni ezeket az autókat. Az OMODA 5 1,6-os benzines crossover, alapfelszereltséggel 10 millió forint lesz a bevezető ára. Várhatóan idén novembertől a jármű tisztán elektromos változata is kapható lesz majd nálunk.

Az OMODA és JAECOO márkák a Chery új brandjei, amelyek döntő szerepet játszanak a társaság nemzetközi terjeszkedési stratégiájában. A két márkából 15 hónappal ezelőtti piaci bevezetésük óta több mint 280 ezret adtak el, és ma már 20-nál is több országban érhetőek el az ilyen típusú autók. A két brand ma már több mint 800 márkakereskedésből álló hálózattal büszkélkedhet világszerte.
( onBRANDS )