CONTINENTAL FUTÓFESZTIVÁL

Ezer szegedi segített egyszerre.

Szeptember 1-jén ezren futottak, hogy két életmentő tevékenységet végző alapítványt segíthessenek a 2024-es Continental Futófesztiválon. A családi futófesztivál teljes bevételét, másfél millió forintot, ezúttal is jótékony célokra fordították

Az eseményen Olasz Anna világklasszis úszónő is szívmelengető gesztust tett

Az iskolakezdés előtt egy nappal rendezték meg Szeged legnagyobb családi futóeseményét, a 2024-es Continental Futófesztivált, amelyen ezer szegedi húzott sportcipőt, hogy futójegyével a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot, valamint a Reménysugár Alapítványt segíthesse. Szeptember elsején összesen másfél millió forintot gyűjtöttek össze az adakozó kedvű, egyben sportos szegediek a két alapítvány számára.

Ismét bebizonyosodott, hogy mennyire nagylelkűek a szegediek

Az eseménynek helyszínt adó Dugonics tér már reggel 8-ra megtelt, a színpadon az IFBB PRO fitness-világbajnok Kiss Virág és Hamvai PG melegítette be a vendégeket, a jótékonykodók soraiban pedig olyan klasszisok tűntek fel, mint az olimpikon hosszútávúszó, Olasz Anna, a 19-szeres súlyemelő magyar bajnok Nagy Péter vagy az IBO és WBO világszervezetek regnáló nagy-középsúlyú bajnoka, Szeged Sportolója díjas Kiss Máté.

A futókat menet közben extravagáns meglepetések várták, a kisebbeknek a Guinness-rekorder szegedi lufizsonglőr, Csatai Gergő csapata adott ajándékokat, a középtáv résztvevőit pedig látványos cheerleader-show várta az Árvízi Emlékműnél, majd egy vízágyúból kilőtt frissítő, amit ezúttal is az önkéntes tűzoltók szolgáltattak, a Huszár Mátyás rakparton.

Jótékonykodás és megható pillanatok jellemezték a napot

Az esemény megszervezésében és lebonyolításában három fő motivációs elem mozgatta a főszervező technológiai vállalatot.

„Egyrészt a szegedi gyáregységünk 2004 óta, idén 20 éve működik a magyarországi Continental csoport tagjaként. Éppen ezért elkötelezettek vagyunk a város és programjai iránt, hiszen részben 650 munkavállalónk és a családjaik alkotják e remek közösséget. Szerettünk volna nekik is egy kicsit visszaadni. Másrészt az egészséges életmód népszerűsítése is célunk volt, miközben kiemelten fontos társadalmi-egészségügyi munkát végző szegedi alapítványok munkáját is segíteni szerettük volna.” – mondta el Horváth Sándor, a Continental szegedi gyárigazgatója.

Az utóbbi keretein belül a futójegy-bevételek 50%-át a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak, a másik 50%-át pedig a Reménysugár Alapítványnak ajánlják fel.

„Az idei évben összesen másfél millió forint gyűlt össze a két szegedi szervezet számára, amiért nagyon hálásak vagyunk minden sportos szegedinek.” – tette hozzá Horváth Sándor.

A hivatalos díjátadók előtt egy igazán szívmelengető gesztus szemtanúi lehettek a helyszínen tartózkodók, a korábban világbajnoki és Eb-ezüstérmes, olimpiai negyedik úszó Olasz Anna egy olyan fantasztikus kisfiúnak ajánlotta fel az érmét, aki daganatos betegségéből felgyógyulva, immáron egészségesen üzent a gyógyulófélben lévő társainak a 2024-es Continental Futófesztivál nagyszínpadán.
( onBRANDS )