JVSZ MAKRO KONFERENCIA

Rendhagyó vitafórumokkal és exkluzív beszélgetésekkel érkezik az esemény.

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) 2024. október 3-án, 13. alkalommal rendezi meg az üzleti élet egyik legfontosabb szakmai eseményét, a JVSZ Makro Konferenciát, melynek az ELTE Egyetemi Kongresszusi Központja ad otthont.

A félnapos konferencián a hazai gazdasági élet véleményformálói, a kormányzat és az MNB képviselője osztják meg nézeteiket és gondolataikat a hazai üzleti előrejelzései mellett: geopolitikai kilátásokról, Kína és Amerika gazdasági versengéséről, Európa jövőbeni szerepéről. Az irányt mutató, aktuális trendeket felvázoló előadások mellett rendhagyó vitafórumok színesítik a programot.

A JVSZ 150 tagvállalatot tömörít, a cégcsoportokon keresztül mintegy 1000 céget képviselve, mely a teljes hazai GDP mintegy egyharmadát jelenti.  A Makro Konferencia küldetése, hogy a legfrissebb gazdasági előrejelzésekkel, szakmai és kormányzati egyeztetésekkel és  gondolatébresztő beszélgetésekkel segítse elő a vállalatok versenyképességének növelését és a hazai gazdaság élénkítését.

A konferencia nyitóelőadását Varga Mihály pénzügyminiszter, a JVSZ társelnöke tartja, aki betekintést nyújt a magyar gazdaság aktuális állapotába és jövőbeli irányvonalaiba. Ezt követően Virág Barnabás, az MNB alelnöke osztja meg a legfrissebb makrogazdasági elemzéseket, amelyek meghatározzák majd a következő évek üzleti környezetét.

A konferencia egyik kiemelt programpontja a „Európa szemével a világ felé, a világ szemével Európa felé” című vitafórum, ahol olyan vállalati vezetők osztják meg tapasztalataikat, mint Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója és Dr. Tálos Péter, a Foxconn csoport alelnöke. A beszélgetést Bombera Krisztina moderálja.

A rendhagyó és interaktív beszélgetések mellett a „Húzós LIVE powered by ATV” című blokkban Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke és a Shell korábbi globális alelnöke, Rónai Egon műsorvezetővel osztja meg gondolatait a nemzetközi üzleti környezetről, Kína és Amerika viszonyrendszeréről.

A konferencia csúcspontja egy izgalmas vitafórum a nézőpontok kereszttüzében “Hova tart a magyar gazdaság?” címmel, ahol vezető bankárok:  Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója; Egerszegi Ádám, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese; valamint Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának igazgatója kérdezhetik a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselőjét.

A konferencia keretében Dr. Csorbai Hajnalka, az OPTEN stratégiai igazgatója és a Szövetség elnökségi tagja mutatja be a JVSZ Economy Index legfrissebb eredményeit, amely az üzleti klíma alakulását vizsgálja a hazai vállalkozások szemszögéből.

A konferencia programját a „A versenyképesség titka – Egy magyar tulajdonú bank és egy befektetési szolgáltató története piacszerzésről, növekedésről és fenntarthatóságról” című vitafórum zárja, amelyben Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítója vitatják meg hogyan lehet a lokális tudást globálisan hasznosítani, miközben Bombera Krisztina kérdései révén feltárják hogyan válhat egy kis cégből, nagyvállalati szereplő kisebb ökológiai és társadalmi lábnyommal.

A Makro Konferencia kiváló lehetőséget kínál a szakmai kapcsolatok építésére és a legfrissebb gazdasági trendek megismerésére. A résztvevők a kávészünetek, a kiemelt jeggyel rendelkező vendégek pedig a záró ebéd során kötetlenül beszélgethetnek az előadókkal és egymással, értékes kapcsolatokat építve.

A konferencia részletes programja ITT érhető el.
Jegyek a jegyáruházon keresztül vásárolhatók meg.
( onBRANDS )