STRATÉGIAI MEGÁLLAPODÁST KÖTÖTT A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM ÉS A KPMG

A KPMG különösen nagy hangsúlyt fektet a hallgatók szakmai támogatására.

Stratégiai megállapodást kötött a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a KPMG, hazánk egyik vezető könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cége. A széleskörű együttműködés részeként átadták a vállalat által támogatott közösségi teret, az egyetem multifunkcionális hallgatói centrumában, a BGE UniZone-ban.

„A Budapesti Gazdasági Egyetem húszezer hallgatójával Magyarország negyedik legnagyobb egyeteme több száz üzleti partnerrel működik együtt. Kiemelt partnereinkkel stratégiai együttműködések kialakítására törekszünk, hogy a valós munkaerőpiac igényeinek megfelelően képezhessük hallgatóinkat. A KPMG-vel most bejelentett együttműködés az oktatásunkban való aktív részvételen és az infrastrukturális támogatáson túlmutat, hiszen a vállalat szerepet vállal az egyetem közösségi életében is.” – mondta Dr. Andor György, a BGE rektora az ünnepélyes aláíráson.

„A tehetséggondozás kiemelten fontos a KPMG számára. A most felavatott közösségi tér nem csupán a két szervezet közötti partnerséget szimbolizálja, hanem egy olyan közös utat, amely az oktatás, a tehetséggondozás és a karrierépítés területén nyújt kiemelkedő lehetőségeket. A tehetség utánpótlás, azaz a gyakornoki programok és a pályakezdők foglalkoztatása kulcsfontosságú eleme az együttműködésünknek. Minden évben több BGE-s hallgató kezdi meg karrierjét nálunk. A BGE stabil képzési alapot nyújt, az egyetem oktatási portfóliója szépen illeszkedik a KPMG karrierlehetőségeibe, legyen szó pénzügy-számvitelről, gazdálkodás és menedzsmentről vagy gazdaságinformatikáról” – tette hozzá Beer Gábor, a KPMG Senior Partnere.

A KPMG különösen nagy hangsúlyt fektet a hallgatók szakmai támogatására. A partnerség részeként a KPMG vendégelőadásokat, workshopokat, a pénzügy és számvitel, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a gazdaságinformatikus alapszakos hallgatóknak különböző kurzusokat tart az egyetem Pénzügyi és Számviteli Karán (PSZK). Részt vesz a PSZK+ tehetséggondozási programban, amelyben a magas pontszámmal bekerülő hallgatók bizonyos tantárgycsoportokból érdeklődési körüknek megfelelően kiemelt szakmai tartalmú és egyedi módszertan szerinti képzést kaphatnak.

A KPMG csatlakozik a BGE Vállalati Mentorprogramjához, amelyben a BGE hallgatói vállalati környezetben, vezető kollégák bevonásával ismerik meg egy vezető mindennapjait, feladatait, a vezetői szerepet. A vállalat megjelenik továbbá az egyetem karriernapjain, gyakornoki és pályakezdő állásokat kínál, illetve mentorálást (karriertanácsadás, soft skillek fejlesztése) is biztosít a BGE hallgatói számára.
( onBRANDS )