SZAKÉRTELEMMEL A JÓ ÜGYEKÉRT

Az E.ON Hungária Csoportnál évtizedes hagyományai vannak az önkéntes munkának.

Az Önkéntes Központ Alapítvány segítségével már kilencedik éve megvalósuló program lényege, hogy a Dunántúl, Budapest és Pest vármegye áramhálózatát üzemeltető energiacég munkatársai nonprofit szervezeteknek nyújtanak különböző területeken szakmai támogatást, segítve őket abban, hogy hosszú távon sikeresebben, eredményesebben működhessenek.

A pályázaton kiválasztott civil szervezetek kommunikációs kérdésekben kértek szakértői támogatást,

hogy hatékonyabban tudják megszólítani a környezetükben élőket, elérni programjaik kedvezményezettjeit vagy éppen önkénteseik toborzásában, illetve megtartásában szerettek volna szintet lépni. Az együttműködés fókuszát teljes egészében a civil szervezetek igényei határozzák meg. Az ideiekkel együtt a vállalat már negyvennél is több nonprofit szervezetnek segített az elmúlt években,

a Pro Bono programban eddig több, mint száz E.ON-os önkéntes vett részt.

A program két részből áll. Az első alkalom a diagnózisé, amikor a civil szervezetek és az E.ON szakértői átnézik a pályázók elképzeléseit, várakozásait és közösen kitűzik a célokat. Ezt egy intenzív műhelymunka követi: a Pro Bono Maraton keretében egy teljes napon át közösen dolgoznak a csapatok azon, hogy a szervezetek miként lehetnek céljaik elérésében hatékonyabbak és eredményesebbek.

Idén az alábbi szervezetek közérdekű projektjein dolgoztak együtt a civilek az E.ON szakértő csapataival:

Az Északi Támpont társadalmi célú kommunikációval foglalkozó nonprofit szervezet. Az átaluk gyártott filmek segítségével mutatnak be olyan aktuális, érzékeny társadalmi témákat, amelyek mindannyiunkat érintenek. Szemléletformáló, figyelemfelhívó alkotásaikkal már több szakmai díjat is nyertek. A vállalat szakemberei az alapítvány külső kommunikációjának fejlesztéséhez adtak inspiráló gondolatokat, de a közös munka során nagy hangsúlyt fektettek a szervezet márkaépítésére is.

A több, mint 25 éves múlttal rendelkező csepeli Kompánia Alapítvány a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatását és a prevenciót tekinti fő célkitűzésének. Közösségi terek kialakításával és egyénre szabott fejlesztéssel foglalkoznak. A szervezet most elsősorban a legnépszerűbb közösségi csatornán keresztül folytatott kommunikációjának megújítását, kibővítését kérte a vállalat önkénteseitől, azzal az elsődleges céllal, hogy nagyobb és professzionálisabb láthatósággal növelni tudják támogatói bázisukat.

Az Egyesek Ifjúsági Egyesület a fiatalok közösségépítését, illetve a nemzetközi önkéntes programok megszervezését tartja legfontosabb feladatának belföldön és külföldön egyaránt. Az E.ON szakembereitől kommunikációs stratégiájuk és kampányaik átvizsgálását, valamint megújítását kérték a program keretében.

A súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekek és családjaik részére az élményterápiás programokat szervező Bátor Tábor 2001 óta működik hazánkban. A Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában is társszervezetekkel jelenlévő alapítvány a nemzetközi hálózatában jól alkalmazható tudásmenedzsment eszközök és az azok használatát támogató folyamatok újragondolásában kért szakmai támogatást.

Az E.ON Hungária Csoportnál évtizedes hagyományai vannak az önkéntes munkának. A vállalat munkatársai esetenként fizikai segítségnyújtással – például játszóterek, pihenőparkok rendbetételével, közösségi terek felújításával –, máskor szaktudásukkal nyújtanak rendszeres segítséget a nonprofit szervezeteknek. 2017 óta több, mint 2000 munkatárs, több tízezer munkaórányi önkéntes munkát végzett. Az E.ON évente 16 óra munkaidő-kedvezményt biztosít minden önkéntesnek, ezzel lehetőséget biztosítva számukra, hogy részt vehessenek a segítségnyújtó programokban – mondta Losonczi Gergely, az E.ON Hungária Csoport Vállalati kommunikációs vezetője.

( onBRANDS )