ÁTADTÁK AZ ÉV DESIGN DÍJAIT

Somlai Tibor belsőépítész kapta az EDIDA Hungary első Nagydíját.

Október 10-én harmadik alkalommal adták át az ELLE Decoration International Design Awards hazai díjait, amelynek nyertesei idén hét különböző kategóriából kerültek ki.

Az EDIDA Hungary gálán a magyar designszakma egyik kiváló alakja, Somlai Tibor, Ferenczy Noémi díjas formatervező-belsőépítész kapta az EDIDA Nagydíjat, amit idén első alkalommal adott át az ELLE Decoration magazin Magyarországon.

Az év enteriőrje – magánlakás kategória győztese a Rácz Anikó által tervezett Mushi House lett, közösségi tér kategóriában pedig Tom Wiedenhöfer Merlot Cottage vendégháza kapta meg a közönség legtöbb szavazatát.

Az év márkája díjat a Self and Scope csapata vehette át.

Sütő Katát választotta meg a közönség az idei év designerének, míg termék kategóriában a Black Tea bútorkollekció győzött, amelyet Somlai Tibor formatervező-belsőépítész tervezett a Balaton Bútor gyárral együttműködésben.

Az év fiatal tehetsége Zala Zsófia formatervező lett, aki idén különdíjat is kapott. Az év fenntartható kezdeményezése kategóriában pedig a Takács Emese, Kiss Gergely, Pad Róbert trió által fejlesztett SymbioMat jógamatrac vihette haza az EDIDA díját.

“Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon is teremnek olyan tehetségek, készülnek olyan tárgyak és olyan enteriőrök, amelyek bárhol a világon megállják a helyüket. Idén a tavalyinál is több, közel kétszáz jelöltből válogathattunk, ami azt jelzi, hogy az EDIDA egyre rangosabb elismerésnek számít a körükben” – mondta Osvárt Judit, az ELLE Decoration magazin főszerkesztője.