MEGJELENT A LIDL LEGÚJABB SZAKÁCSKÖNYVE

„Egy csipet lazaság”, a főzés lehet egyszerű és örömteli.

Sorozatának újabb elemét jelenteti meg a Lidl Magyarország: érkezik a 11. Lidl szakácskönyv „Egy csipet lazaság” címmel. A kötet arról szól, amire sokan vágyunk: a főzés lehet egyszerű, örömteli és mindenki számára megvalósítható. Erről pedig a legszerencsésebbek a Mizsei Janival és Kapunics Grétivel közös exkluzív élményfőzés keretében is megbizonyosodhatnak a promóció végén. 

A kötetben Mizsei Jani, a MÁK bisztró Michelin Hungary Young Chef díjazott séfje és Kapunics Gréti desszertblogger összesen több mint 70 recepten keresztül mutatják meg, hogy a főzés lehet egyszerű és örömteli. A könyv pedig mindenkinek segítséget nyújt ebben, hiszen könnyen, akár a Lidlben is beszerezhető alapanyagokból, gond nélkül követhető leírások mentén varázsolhatnak az olvasók ízletes fogásokat, legyenek akár kezdő szakácsok vagy haladó konyhaművészek.

„A Lidl szakácskönyvsorozata már több mint egy évtizede gazdagítja a hazai gasztronómiai kötetek sorát, s valódi népszerűségnek örvend, melyet jól bizonyít, hogy már 4,5 millió példány jelent meg belőle az évek során. A könyvet igyekszünk mindig úgy összeállítani, hogy az rezonáljon az aktuális trendekre, s egyúttal hűséges vásárlóinknak is valódi segítséget jelentsenek a receptek és szakértőink tippjei. Idén a 11. szakácskönyvvel ismét inspirációt szeretnénk nekik adni, hogy bátran kezdjenek bele, még akkor is, ha nem túl magabiztosak a konyhában” – mondta Kovács Tibor, a Lidl Magyarország marketing- és ügyfélélmény igazgatója.

Az „Egy csipet lazaság” több egy receptgyűjteménynél, egy csapat története is, akik hisznek abban, hogy a főzés öröm, és hogy mindenki el tudja kezdeni –

csak bátran neki kell állni.

Olyan hasznos tippeket is tartalmaz, amelyek tényleg lazábbá tehetik a mindennapokat:

  • Tippek a borszakértőtől: Piskor Fanni, a Lidl borszakértője segít például kiválasztani a tökéletes kísérőt az ételek mellé.
  • Tanácsok a dietetikustól: Szabó Adri, a Lidl dietetikusa gondoskodik róla, hogy az egyensúly is meglegyen a finom falatok mellett.
  • Javaslatok az állatorvostól: Dr. Piller Pálma a háziállatok helyes táplálásában nyújt segítséget.

A receptek a könyvben könnyebb eligazodásért 5 kategóriába rendezve találhatóak meg – a pénztárcabarát, ízletes ételektől a gyors fogásokon át az egészséges és a trendi falatokig. Az olvasót az étel elkészítése során olyan információk is segítik, mint például az adott recept hány főre szól, vagy éppen mennyi az adott étel elkészítési ideje. Emellett még az is feltüntetésre került, hogy az adott fogás milyen mentességi kategóriába tartozik, de most is megtaláljuk azt a jelölést, ami azt jelzi, hogy a siker érdekében pontosan be kell tartani a leírásokat, vagy éppen azt, hogy ízlés szerint módosíthatóak az arányok.

A Lidl Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan idén is a hűséges vásárlóinak kíván kedveskedni az új exkluzív kötettel. Az ajándék szakácskönyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, limitált példányszámban, kizárólag a Lidl Plus applikáció használatával juthatnak hozzá a vásárlók 2025. november 24. és december 23. között a „Szakácskönyv pontvadász”-ban. A vásárlások után járó pontgyűjtés is az applikációban történik, fizikai matrica kiadás és gyűjtés nincsen. Minden elköltött 8000 forint után jár egy pont az applikációban, melyből hatot kell összegyűjteni. Ezt követően aktiválható a kupon és kérhető az ajándék szakácskönyv a kasszáknál.

Emellett az idei promóció egy különleges meglepetést is tartogat: aki legalább 24 pontot összegyűjt, s elfogadja a részvételi feltételeket, részt vehet egy nyereményjátékban, ahol közös élményfőzést nyerhet Mizsei Janival és Kapunics Grétivel!
( onBRANDS )