EXKLUZÍV ÉLŐ US OPEN AZ EUROSPORT DIGITÁLIS PLATFORMJAIN

Az Eurosport minden eddiginél több közvetítési időt tervez.

Az Eurosport idén az összes eddiginél nagyobb lefedettségű közvetítéseket biztosít mind digitális, mind lineáris platformjain a Grand Slam tornák utolsó nagy versenyének, a Flushing Meadows-ban megrendezett US Open tornának.

Kezdetét vette az US Open selejtezőinek közvetítése a 2014-es év ötödik legjobb női teniszezőjével, Eugenie Bouchard-ral és Tommy Robredoval illetve Stollár Fannival az Eurosport.com-on, az Eurosport Playeren és az Eurosport applikáción, erősítve ezzel az Eurosport digitálisan elérhető prémium sportközvetítéseinek minőségét.

A sportesemény történetében ez az első alkalom, amikor minden pályát úgy alakítottak ki, hogy az megfelelő legyen az élő közvetítésre, így az Eurosport az Eurosport Player alkalmazáson keresztül több, mint 300 órán át közvetíti majd az összes meccset – többet, mint eddig valaha – mind a 16 pályáról.

Sloane Stephens (Photo by Elsa/Getty Images)

Az Európa-szerte a közvetítésre kizárólagos jogokat birtokló Eurosport szakértői csapata olyan tagokat foglal magába, mint Mats Wilander, Barbara Schett, John McEnroe, Patrick Mouratoglou – aki Serena Williams edzője – de olyan teniszcsillagok is szerepet vállalnak a meccsek érdekesebbé tételében, mint Boris Becker és Barbara Rittner (Németország); Marion Bartoli és Henri Leconte (Franciaország); és Alex Corretja (Spanyolország). Az idén első alkalommal jelentkezik Flushing Meadowsból a 2015-ös női bajnok, Flavia Pennetta is, aki az olasz Eurosport szakkomentátori feladatait látja el.

Annak érdekében, hogy a nézők mindenhova bepillantást nyerjenek,

az Eurosport még több digitális és social media tartalmat készít a közvetítések alatt.

Építve a Roland Garros meccsei alatti tenisz vodcastok sikerére számos helyi és globális vodcastot oszt majd meg a csatorna az US Open alatt.

Mats Wilander és Barbara Schett újra házigazdái lesznek a Game, Schett&Mats című műsornak, ahol a nagy esélyesekkel készítenek interjúkat naponta kétszer élőben New Yorkból, illetve elemzik majd a legjobb, vagy legjobbnak ígérkező meccseket.

Idén először használva a 3D és az AR technológiát, Patrick Mouratoglou a top játékosok meccseit elemzi majd a The Coach nevű műsorban.

További tartalomként az US Open történelmének tíz legendás meccse lesz megtekinthető a rajongók számára a torna ideje alatt, olyan mérkőzésekkel többek közt, mint a Pete Sampras és Andre Agassi közötti 2002-es döntő, a 2011-es Rafael Nadal és Novak Djokovic közötti találkozás, és a Serena Williams és Victoria Azarenka közötti 2012-es női döntő.

Emir Osmanbegovic, az Eurosport tartalomért és produkcióért felelős alelnöke szerint: “A kiváló formában lévő játékosokkal egy remek és izgalmas US Open-nek nézünk elébe, és alig várjuk, hogy minden meccset, selejtezőt és döntőt megmutathassunk a nézőknek.
Digitális platformjaink – mint az Eurosport.com, Eurosport Player és az Eurosport app – jelenleg az egyetlen olyan platformkínálat, ahol élőben lehet követni az összes egyéni és páros meccset is, a rajongóknak egy olyan egyedülálló választási lehetőséget adva ezáltal, ami még inkább elkötelezetté teszi a teniszrajongókat.

A kibővített digitális lefedettségnek köszönhetően olyan lokális tartalmakat tudunk közvetíteni a nézőknek a teniszvilág legnagyobb neveivel, ami a legjobb szolgáltatást jelenti a közvetítések terén. Ha teniszrajongó vagy, akkor az Eurosport a legjobb választás a Grand Slam torna követésére, legyen szó bármilyen platformról, vagy épp helyszínről; otthon és útközben is ugyanolyan minőségben élvezhető minden meccs.”

Az Eurosport – amely az európai piacok többségében mind a négy Grand Slam közvetítési jogát tulajdonolja – 2018-ban a Roland Garros közvetítésével nézettségi rekordot döntött a lineáris és digitális szolgáltatásokat tekintve – ez volt az elmúlt 13 év legeredményesebb műsorszolgáltatása a csatornán.
(ONBRAND)