SZEPTEMBERTŐL ÚJRA GOOGLE DIGITAL KKV WORKSHOPOK

A ‘Grow with Google’ program égisze alatt nagyjából 20 000 kis- és középvállalkozás elérését célozta meg a Google 2018 végéig.

Az ingyenes képzésre idén 35 városban jelentkezhetnek az érdeklődők. A Google országszerte, partnerekkel közösen szervezi a Digitális Workshop programját, amelynek elsődleges célja, hogy csökkentse a magyar munkaerőpiac szükségletei és a lakosság digitális képességei közötti eltérést. Az ingyenes képzések, eszközök és a személyes konzultációs lehetőség mind arra hivatott, hogy segítse a résztvevőket a megfelelő tudás megszerzésében, mely nagy lépést jelent majd mind a karrierépítésben, mind a saját üzletük fejlesztésében.

2018 júliusáig 36 000 kis- és középvállalkozás vett részt az online képzéseken, vagy a 100 workshop és a 4000 személyes konzultáción, amelyre országszerte lehet jelentkezni.

A 2018-as év elején a Google készített egy hatástanulmányt, a Digital Workshop résztvevői körében, hogy pontos képet kapjon a visszajelzések alapján a képzés hatékonyságáról. A válaszokból többek között kiderül, hogy a  képzésből a résztvevők a weboldalfejlesztés és keresőmotor-optimalizálás témakört, az analitikában hasznosítható eszközök megismerését és az online tartalom létrehozásával kapcsolatos előadásokat tartották a leghasznosabbnak.

A válaszadók háromnegyede sokkal magabiztosabbnak érezte magát digitális képességeik terén a tanfolyam után.

A válaszadók 95 százaléka azt a visszajelzést adta, hogy az előadások nagy szerepet játszottak későbbi, exporttal kapcsolatos döntéseikben, 10 százalékuk pedig már megkezdte a határon túli terjeszkedést.

A válaszadók 8 százaléka három hónappal a tanfolyam befejezése után új munkahelyeket teremtett.
(onBRAND)