ÚJ HÍR- ÉS TUDÁSMEGOSZTÓ RENDSZER

Ez az első alkalom, hogy az innovatív hírszűrő Filter.hu motorjával tudásmegosztó vállalati felület jön létre.

Az önvezetőjármű-technológiákat fejlesztő magyar startup, az AImotive számára alakított ki belső információs, hír- és tudásmegosztó rendszert a Filter.hu.

Az AImotive nemzetközi szinten jegyzett hazai startup, amely az önvezető autózás megvalósításán dolgozik. Partnerei között van a PSA csoport, a Volvo és a SAIC is. A cég elsőként kapott engedélyt a magyar hatóságoktól, hogy önvezető autóit forgalomban tesztelje 2017 nyarán.

A cég munkatársai a belső elérésű felületen folyamatosan hozzájuthatnak a legfontosabb szakmai, üzleti és iparági hírekhez.

A kollégák hozzá is szólhatnak a hírekhez, így a korábbi e-mailes véleménycsere is átkerülhet a Filter által kialakított felületre. A létrejövő adatbázis segítséget nyújt abban, hogy a munkatársak tudását folyamatosan naprakészen tartsa a vállalat, miközben szűrten és áttekinthetően rendszerezve találják meg a szakmai híreket a nemzetközi hírvilágból.

A rendszer támogatja az AImotive külső tartalomszolgáltatását is. Az adatbázisban szereplő, elsősorban külföldi forrásokból származó hírek, vagy akár a cég saját cikkei – szerkesztői döntés alapján – kikerülhetnek akár a vállalat publikus online felületeire is.

„Az AImotive önvezető rendszere a rohamtempóban fejlődő mesterséges intelligencián alapul. Ahhoz, hogy a terület innovációival lépést tudjunk tartani, kulcskérdés, hogy kollégáink mindig könnyen hozzájussanak a legfrissebb tartalmakhoz, és azokat meg is tudják beszélni egymással” – mondta Kis Dávid, az AImotive CTO-ja.

Filter.hu az interneten található információkat rendezi könnyen érthető és jól kezelhető témákba. A portál rendszerének alapja a saját fejlesztésű hírgyűjtő szoftver és az egyedi kialakítású webes megjelenítési felület.

„A együttműködés keretében első alkalommal fejlesztettünk olyan vállalati belső információs felületet, amely a Filter motorjával fut. Algoritmikus, automatizált alapjainak köszönhetően portálunk az információcserét és a tudásmegosztást támogató rendszerek fejlesztésére is alkalmas. Az újfajta megoldással a minőségi információ iránti növekvő hazai és nemzetközi igényre tudunk hatékony választ adni.”  – hangsúlyozta Grégász Zsolt, a Filter.hu egyik alapító tulajdonosa.
(onBRANDS)