2050-RE A VILÁG LAKOSSÁGÁNAK 70%-A VÁROSOKBAN FOG ÉLNI

A víz- és a hulladékgazdálkodás területén kínálkozó, fenntartható befektetési lehetőségek.

A fejlődő országokban jelenleg szédületes ütemű urbanizáció zajlik, miközben a fejlett országok számára egyre több gondot okoz az elöregedett városi infrastruktúra fenntartása.

Egy város villámgyorsan megbénul, ha nem tulajdonít kiemelt fontosságot a víz- és a hulladékgazdálkodás kérdésének.

A Fidelity International (Fidelity) bejelentette a Fidelity Funds – Sustainable Water and Waste Alap indulását.

Az Alap célja, hogy a víz- és a hulladékkezeléssel kapcsolatos termékek és szolgáltatások tervezésével, gyártásával vagy értékesítésével foglalkozó vállalatokba történő globális befektetések révén a gazdasági ciklus teljes időtartama alatt meggyőző, kockázattal korrigált hozamokat biztosítson. Az Alap a víz- és a hulladékgazdálkodás értékláncának minden elemébe képes befektetni, többek között az egyre növekvő igények kielégítését célzó, új technológiákat kidolgozó vállalatokba is.

Bertrand Lecourt, a Fidelity International portfóliómenedzsere szerint „A víz- és a hulladékgazdálkodás története egyidős a civilizációval, ennek ellenére a befektetők mindeddig viszonylag kevés figyelmet szenteltek az e két ágazatban működő vállalatokra. A víz- és a hulladékgazdálkodás területén kínálkozó befektetési lehetőségek hátterében a tiszta víz és a csatornázás, valamint az egyre népesebb, egyre tehetősebb és egyre urbanizáltabb lakosság által termelt hulladék mind hatékonyabb kezelése iránti, folyamatosan növekvő kereslet áll. Nincs gazdaság víz nélkül, és nincs fenntartható gazdaság hulladékgazdálkodás nélkül. Úgy véljük, ez az alap a víz- és hulladékgazdálkodásban rejlő befektetési lehetőségek egyedi kombinációja révén vonzó diverzifikációs lehetőségeket kínál a globális részvények területén. Ebben a két ágazatban jelentős növekedési potenciál rejlik, és az Alap nagy mértékben javíthatja ügyfeleink portfóliójának környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) profilját.”

Al-Hilal István, a Fidelity International magyarországi és romániai értékesítési vezetője a következőket tette hozzá: „Új víz- és hulladékgazdálkodási alapunk jól példázza, milyen jól bele lehet illeszteni a felelősségteljes és fenntartható befektetési témákat egy-egy portfólióba anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk a diverzifikáció vagy a hosszú távú növekedési potenciál kapcsán. Alapjaink kínálatát rendszeresen felülvizsgálva arra törekszünk, hogy mindig megfeleljünk ügyfeleink folyamatosan változó igényeinek, és 2019-ben is azon leszünk, hogy ezen a két területen új és változatos termékekkel állhassunk elő.”
(onBRANDS)