SZÍVBŐL JÖVŐ MUZSIKA

Loreena McKennitt országokat barangol be, irodalmi művekbe mélyül el, különböző kultúrákba ássa bele magát, tradicionális és klasszikus gyökerekből táplálkozik.

Loreena McKennitt ‘Lost Souls’ turné keretén belül Budapestre látogat. Európai turnéja során 24 koncertet fog adni nyolc országban 2019. március 9. és április 7. között.

Több mint 14 millió lemezeladással dicsekedhet szerte a világon. Lemezfelvételei arany, platina és többszörös platina státuszt értek el 15 országban, 4 kontinensen. Kétszer jelölték Grammy díjra és kétszer nyerte el a Juno Díjat, valamint egyszer a Billboard Nemzetközi Elismertségi Díjat.

“Az a tervünk, hogy a következő években időnként útra kelünk és turnézunk. Mivel én nem csak előadóművész vagyok, de saját magam menedzsere is, így nagyon hangsúlyosan részt veszek a turnék megtervezésében, de ennek eredményeként mi sajnos nem tudunk szünet nélkül és annyit turnézni, mint más előadóművészek. Mindamellett, azt reméljük, hogy a világ minél több helyszínén tudunk fellépni, mivel a zeném élőben való megosztása az egyik legélvezetesebb fázisa a kreatív folyamatnak.” – mondta Loreena McKennitt.

A turné helyszínei: Nagy-Britannia, Hollandia, Németország, Svájc, Lengyelország, Magyarország, Belgium és Franciaország. Angliában a híres londoni Royal Albert Hall-ban is fellép.

“Egy új album megalkotása csak akkor válik teljessé, amikor azt élőben megosztjuk a közönséggel. Ez olyan, mint amikor leülünk együtt vacsorázni a barátainkkal, ahol a közös együttlét sokkal fontosabb lesz, mint a személyes, egyéni érzések.” – vallja Loreena McKennitt. 

Eklektikus kelta, pop, világzenei művészetét élvezhetjük 2019. március 29-én este 8 órakor a Papp László Budapest Sportarénában.

Jegyek ITT

A koncerten várható szívből jövő muzsika, béke, nyugalom, lelki csend, emlékutazás, mely pompás mesebeli tájakra kalauzol. Várható a

tradicionális kelta zenei világ harmóniában gazdag hangulata mélyen megélt és átélt dalok,

ugyanakkor élvezhetjük a kiegyensúlyozott és egyedülálló előadás minden pillanatát.

A művésznő az egész világ zenei kincséből meríti ihletét. Országokat barangol be, irodalmi művekbe mélyül el, különböző kultúrákba ássa bele magát, tradicionális és klasszikus gyökerekből táplálkozik. Egyszerűen tökéletest alkot és ennek az egyszerű tökéletességnek lehetünk tanúi.

A turné koncertjein Loreena McKennitt-et zenésztársai fogják kísérni, Brian Hughes gitáron, arab lanton (údon), és kelta buzukin, Caroline Lavelle csellón, Hugh Marsh hegedűn, Dudley Philips nagybőgőn és Robert Brian ütős hangszereken.