A NIKE AIR MAX 180 BLN BERLINBEN DEBÜTÁL

Berlin a ’90-es évekre lüktető elektronikus zenei életével és kreatív szubkultúráival a pezsgés fővárosává nőtte ki magát.

Berlin napi szinten inspirálja az egész világot. Ezúttal a Nike is a német fővároshoz nyúlt ihletért – a sportszergyártó a közelgő Air Max Day kapcsán egy igazi klasszikust dob újra a piacra, ami március 30-tól Európa-szerte elérhető lesz.

„Berlin mindig is egy nyitott felfogású város volt, egy igazi paradicsom a művészetek iránt rajongóknak. Amíg állt a fal, úgy érezhette az ember, mintha Nyugat-Berlin egy teljesen különálló ország lenne saját törvényekkel, utána viszont teljes szabadság lett úrrá a város mindkét felén. Ennek köszönhetően

a kreatív gondolkodás előtt is új utak nyíltak meg.

A város meghatározó helyszíne lett a technónak és különböző szubkultúráknak.” – mondták a berlini Keinemusik kollektíva tagjai.

A Nike Air Max 180 modelljét is egy ikonikus együttállásnak köszönhetjük – 1991-ben Bruce Kilgore és Tinker Hatfield tervezők együttműködéséből született meg, méghozzá egy radikális innovációval:  ez volt az első Air modell, amelynek talprendszerében 180 fokban láthatóvá vált a légbetét. Ez akkora hype-ot kreált, hogy az éjszakai élet és a nappali pörgés gyakori kiegészítőjévé vált Berlin utcáin, nem is csoda, hogy a Nike épp ezt a várost választotta az új színállás inspirációjaként.

„Olyan klubkultúrában nőttem fel, amelyben teljesen elfogadott volt, ha hasonló gondolkodású művészek, divattervezők és zenészek egy közösséget alkottak. Nagyon fontos, hogy ápoljuk ezt a hagyományt.” – mondta az Egyesült Államokból Berlinbe költözött híres lemezlovas, Honey Dijon.

A Nike Air Max 180 BLN önmagában testesíti meg Berlin egyedi, lüktető éjszakai életét és zenei kultúráját.

Neonszínű stílusjegyei a klubok cikázó fénysugarait, szürke felsőrésze pedig a berlini építészet monumentalitását tükrözik.

A cipő jobb talpán a “UNITY” (egység), bal talpán pedig a “FREEDOM” (szabadság) szavak hirdetik a zene és a klubélet közösségépítő erejét, ahol mindenki önmaga lehet.

A NIKE AIR MAX 720 -ról itt írtunk. 
( onBRANDS )