KOVÁCS TIBOR LESZ A RINGIER AXEL SPRINGER MAGYARORSZÁG ÚJ ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓJA

A jelenlegi ügyvezetők nyugdíjba vonulnak a médiacég éléről.

Bayer József és Király Mária úgy döntöttek, harminc év sikeres cégvezetés után nyugdíjba vonulnak a kiadó éléről és lemondanak az igazgatóságban elfoglalt pozícióikról.

Szeptembertől Kovács Tibor lesz a Ringier Axel Springer Magyarország új ügyvezető igazgatója (CEO).

Kovács Tibor 2013 óta a Lapcom vezetőségének tagja, 2018 óta pedig a cég ügyvezető igazgatója. Szakmai pályájának egy korábbi szakaszában már dolgozott a svájci Ringier Csoporttal: 1999-2006 között a Blikk napilapot is kiadó Ringier HR igazgatója, majd divízió igazgatója volt. 2010 után részt vett a Ringier Axel Springer Magyarország megalapításának előkészítésében. 2011 óta a Magyar Lapkiadók Egyesületének elnöke.

A változásról Mark Dekan, a Ringier Axel Springer Media CEO-ja így nyilatkozott: „Tibor tapasztalt vezető, aki már több mint húsz éve dolgozik a magyar médiapiacon, és többek között a Ringier Axel Springer Magyarország megalapításában is szerepet vállalat. Kiterjedt piacismerete, szaktudása és munkatársai iránti elkötelezettsége hozzájárul majd ahhoz, hogy médiamárkáink piaci pozícióját tovább erősítsük, és a jövőben is folytassuk a független újságírás megőrzésére irányuló küldetésünket Magyarországon.

Jan Bayer, a Ringier Axel Springer Media igazgatótanácsának elnöke hozzátette: „Bayer József egy igazi vállalkozó és egy kivételes képességű menedzser. Legfőképp neki köszönhető, hogy harminc évvel ezelőtt az Axel Springer megkezdhette működését Budapesten, létrehozva ezzel annak a vállalatnak az alapjait, amely ma a Ringier Axel Springer Media portfóliójának rendkívül sikeres pillére. Az igazgatótanács nevében köszönök neki mindent, amit a cégünkért tett és kívánom neki a legjobbakat élete következő fejezetéhez!”
( onBRANDS )