ÁTADTÁK A PETŐFI ZENEI DÍJAKAT

A Petőfi Rádió legtöbbet játszott száz magyar dala közül választottak.

Foto: MTI

Tizenkét kategóriában már a negyedik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat a Zamárdiban tartott Strand Fesztivál nyitónapján kedd este.

A Petőfi Zenei Díj több kategóriájának jelöltjeit a Petőfi Rádió 2018. március 1. és 2019. március 1. között legtöbbet játszott száz magyar dala közül választotta ki egy százfős, elismert zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló szakmai grémium.

Az év zenekarára, az év női és férfi előadójára, az év videoklipjére és az év akusztikus koncertjére június 18. és augusztus 12. között szavazhatott a közönség és a szakmai testület. A végeredménybe a szakmai zsűri és a közönség szavazatai 50-50 százalékban számítottak bele:

az év zenekara a Halott Pénz,

az év női előadója Rúzsa Magdi,

az év férfi előadója Ákos,

az év videoklipje a Follow The Flow – Nem tudja senki,

az év akusztikus koncertje a Bagossy Brothers Company tavaly november 5-ei koncertje.

Az életműdíjat Nagy Feró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere kapta.

Két kategóriában már korábban győztest hirdettek:

az év felfedezettje az Acoustic Planet,

az év dala Pápai Joci – Az én apám című.

Négy új kategóriában – az év szövegírója, az év gitárosa, az év ütőhangszerese és az év billentyűse – a Petőfi Rádió által összeállított öt-öt nevet tartalmazó listáról a korábbi életműdíjasok, Bereményi Géza, Demjén Ferenc és Tátrai Tibor választották ki a győzteseket:

az év gitárosa Füstös Bálint,

az év szövegírója Szepesi Mátyás,

az év ütőhangszerese Gálos Ádám,

az év billentyűse pedig Szebényi Dániel.

A Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és az M2 Petőfi TV közös díjait egész estés gálán adták át. A Rókusfalvy Lili és Harsányi Levente vezette műsort élőben közvetítette az M2 Petőfi TV és a petofilive.hu is.
( onBRANDS – MTI )