A világ különböző tájairól érkező tehetséges fiatal séfek idén augusztustól decemberig mérhetik össze tudásukat a regionális elődöntők során, és biztosíthatják helyüket a 2020. május 8–9-i milánói döntőben.
A közép-európai régióban 10 elődöntős száll versenybe a végső győzelemért 2019. szeptember 23-án, Hamburgban, a gasztronómia legnagyobb neveinek részvételével.
A versenyzők között Koppány Levente képviseli Magyarországot,
addig a zsűriben Palágyi Eszter, Michelin csillagos magyar séf is értékeli majd a fiatal tehetségek munkáját.
A fiatal séfeknek a regionális elődöntők alkalmával első ízben nyílik lehetőségük találkozni a gasztronómia meghatározó szereplőivel. Ezek a kapcsolatok segíthetik az ifjú tehetségeket a gasztronómia csúcsához vezető karrierjük megalapozásában.
A 2019 végére lezáruló regionális elődöntők során kiderül, ki az a 12 fiatal séf, akik a világ különböző pontjairól bejutnak a S.Pellegrino 2020 Young Chef verseny 2020. május 8-9-i milánói döntőjébe. Annak érdekében, hogy a résztvevő fiatal séfek a verseny során folyamatos támogatásban részesüljenek, minden döntőst egy mentor séf segít majd az egyedi fogások tökéletesítésében és a nemzetközi döntőre történő felkészülésben.
A fődíjon kívül, amelyért ezúttal 12 fiatal séf versenyez, a S.Pellegrino Young Chef további három díjat is kioszt, méltányolva a résztvevők különböző személyes hitvallásait: a mentorok döntése alapján odaítélt Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díjat, a Food Made Good szervezet által megszavazott S.Pellegrino Társadalmi Felelősségvállalás Díjat, és végül a Fine Dining Lovers Közönségdíjat, amelyet a Fine Dining Lovers online közössége oszt ki. A regionális megmérettetések során a fenti különdíjakat elnyerő versenyzők is Milánóba repülnek majd a 2020-as döntőre, hogy átélhessék a finálé hihetetlen élményét.
( onBRANDS )