„NEKED ÍROM A DALT”

Presser Gábor és a Zwack Unicum együtt idézi fel mindannyiunk közös élményeit.

A „Neked írom a dalt”, Presser Gábor egyik legnépszerűbb, számos generáció által ismert és szeretett alkotása ihlette az Unicum legújabb filmjét, amely az együtt töltött idő fontosságát és a közösen átélt élményeket állítja középpontba.

Presser Gábor az elmúlt fél évszázadban zeneszerzőként, zongoristaként, énekesként és színházi produkciók szerzőjeként egyaránt számos olyan alkotással ajándékozta meg a magyar közönséget, melyek életkortól függetlenül mindenki számára emlékezetesek.

A Zwack Unicum ezeket a generációkat összekötő, az együtt töltött időt felejthetetlenné tevő pillanatokat kívánta felidézni, és egyben tisztelegni Presser Gábor művészi pályája előtt,

a bemutatott portréfilmmel. A rendezői székbe Szász Attila ült, aki olyan játékfilmes munkák után tért vissza a reklámfilm műfajához, mint a Félvilág, az Örök tél vagy az Apró mesék.

A filmben felcsendül a „Neked írom a dalt”, kezdetben egy utcazenész előadásában, keretbe helyezve a Presser Gáborról készült archív felvételeket. Ezeket a hétköznapi emberek életéből ellesett olyan pillanatok bemutatása követi, amelyeket a népszerű zeneszám tesz feledhetetlenné. A portré zárásaként Presser Gábor csatlakozik az utcazenész előadásához, így közvetítve annak fő üzenetét:

az igazán jó pillanatok összehoznak minket.

„Érdekes volt másfél percbe sűrítve látni az elmúlt évtizedeket, tetszik nagyon. Azt gondolom, jól tettem, hogy igent mondtam Zwack Sándornak, és részt vettem a portréfilm elkészítésében. Jólesett átélni, hogy a „Neked írom a dalt” ahogy negyven éve, még manapság is képes összehozni embereket.” – mondta el Presser Gábor.

„Nagy öröm volt számomra, hogy Presser Gábor elvállalta a felkérésünket, hiszen az ő alkotásai több generáció életét, mindennapjait végigkísérték az elmúlt évtizedekben. A mindig is minőséget, egyedi értéket képviselő Presser-dalok emlékezetessé teszik a barátainkkal, családtagjainkkal töltött közös pillanatokat, és úgy érzem, az Unicum is hasonló szerepet tölt be az életünkben, hiszen a márka az elmúlt több mint 200 év során végigkísérte mindennapjainkat hasonlóképpen.” – hangsúlyozta a film bemutatóján Zwack Sándor, a Zwack Unicum igazgatóságának elnöke.

„Presser Gábor munkássága olyan abszolút értéket jelent a hazai közönség számára, amelyet mindannyian elismerünk, és amelyhez mindannyian pozitívan viszonyulunk, függetlenül attól, Presser-rajongók vagyunk, vagy pedig nem. A nevéhez fűződő számtalan alkotás közül talán a „Neked írom a dalt” közösségteremtő ereje a legerősebb, több generáció is énekelte ezt például a tábortűznél ülve, munka közben vagy éppen baráti társaságokban. Ezért esett a választásunk erre a dalra, amikor az együtt töltött idő fontosságát leginkább kifejező Presser-számot kerestük a film elkészítéséhez” – mondta el Szász Attila filmrendező.

A kreatív koncepció kidolgozását és a filmgyártás koordinálását a Nagoo Marketing Solutions ügynökség végezte, Kádár Gergely kreatív igazgató és Nagy Zsolt Csaba ügyvezető igazgató irányításával. A film 2019. novemberétől lesz látható televíziócsatornákon is.

A projektben közreműködtek:

Ügynökség (Nagoo Marketing Solutions) Kádár Gergely, Nagy Zsolt Csaba, Simkó Gréta
Rendező, Szász Attila
Operatőr, Dobos Tamás
Producer, Baróti Ilona
Producer, Széles Anna
Gyártásvezető, Erkel Katalin
Első asszisztens, Mosó Mihály
2nd AD, Csali Sándor
Location manager, Ritteródesz Judit
Fővilágosító, Tóth László
Focus Puller, Kasza Gábor
B Kamera, Szőke János
Focuspuller, Nánássy Levente
DIT, Marosán Tamás
Látványtervező, Horváth Viktória
Felvételvezető, Grósz Andrea
PA 1st AD, Niczinger Péter
PA Client, Rozsondai Anka
Loc. manager asst., Rozsondai Tamás
Key grip, Gazdig Tibor
Grip, Kása Gergő
Hangmérnök, Lente Viktor
Smink, Tombor Sarolta
Fodrász, Gepárd/Herczeg Csaba
Stylist, Butor Kriszta
Látvány/berendezés, Tamási Tamás
Építészet, Tóth Andi
Technika, Horváth Róbert
Unit, Mach József
Catering, Varga Géza VAHOFILM
Werkfilm 1.nap, Tiba, Németh István
Location security, Tóth György
Casting/CROWD, MARSHALL Karakter casting
Casting, Yellow Casting + Karakter casting
Fényelés, Vándor Ádám
Utómunka, ODD
Vágó, Hargittai László
Sound designer, Pejkó Balázs

Megrendelő: Zwack Unicum Nyrt.
Palcsó Sára – Marketing Igazgató
Balázs Péter – Senior Brand Manager

( onBRANDS )