BUDAPEST ARCULATOT FEJLESZT

Grafikai pályázatot hirdettek.

A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) nyílt pályázatot hirdetett Budapest meglévő grafikai arculatának továbbfejlesztésére, illetve kiegészítésére.

A pályázatra főként szakirányú művészeti felsőoktatásban tanuló hallgatók, illetve a tervezőgrafikát hivatásszerűen folytató szakemberek jelentkezésére számítanak.

Az új budapesti városvezetés kiemelt célja, hogy az itt élők mindennapi életét segítő, XXI. századi szolgáltatásokat nyújtson, Budapestet modern, innovatív világváros szintjére emelje. Ehhez szükséges egy megújított arculat létrehozása, amely egységes megjelenést biztosít a város saját- és céges felületeinek.

Budapestnek néhány évvel ezelőtt készült, így jelen pályázatnak nem célja annak teljes lecserélése. Cél inkább ennek továbbfejlesztése annak érdekében, hogy frissebb, a digitális világra jobban alkalmazható, sokféle funkcióhoz jól illeszkedő, rugalmasan alkalmazható vizuális rendszer jöjjön létre.

Mivel Budapest Főváros Önkormányzata több tucat saját céggel rendelkezik, a kiíró célja az is, hogy létrejöjjön egy a városhoz köthető ernyődizájn.

Az üzenet, hogy a város nemcsak egy közösségi tér, hanem egy olyan élő közeg, amelynek sokszínű lehetőségeit, programjait, kulturális életét, közösségi megmozdulásait, a Duna központi szerepét ki lehet, és ki is kell használni, ezeket bemutatni. Budapest egy élhető város.

A cél Budapest, mint összekötő, elfogadó és támogató város imázsának erősítése, valamint a várost közelebb hozni a lakossághoz, a helyieket és idelátogatókat eligazítani.

Az új arculatot első helyen a digitális térben szeretnék alkalmazni, mivel a Főváros célja egy olyan digitális ökoszisztéma létrehozása, amelyben a lakosok és az önkormányzat gyorsan, kényelmesen és szolgáltató módon tud kommunikálni.

A városmárkázás elsődleges célja, hogy a budapestiekben és az idelátogatókban egyaránt tudatosuljon: Budapest attraktív, biztonságos és élhető város.

A beadott, érvényes koncepciókat egy 6 tagú szakmai zsűri értékeli az alábbi szempontok figyelembevételével.

A zsűri tagjai

Vargha Balázs – MOME Tervezőgrafika tanszékvezető
Bérczi Linda – Budapest Art Week alapító
Gellért Emese – MEMO Communications, kreatív
Pál Zsombor – Kreatív magazin, főszerkesztő
Faix Csaba – BVA Nonprofit Kft. / Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető
Kerpel-Fronius Gábor – Okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes

A Pályázat benyújtásának határideje: 2020. április 28., 24:00 óra.
( onBRANDS )