AUSZTRIÁBAN TERJESZKEDIK A CYCLE

Ez a világ első, 90%-ban biomasszából újrahasznosított tisztítószere.

A reNEW Technologies a sikeres magyar termékbevezetést követően 2020. április 24-től Ausztriában is értékesíti biomasszából előállított tisztítószercsaládját a CYCLE-t, a piacvezető dm drogárialánc hálózatában.

A reNEW Technologies több mint 30 éves hazai és nemzetközi szennyvízkezelési tapasztalattal rendelkező mérnöki cégcsoport tagja, amely a biomassza hasznosításának lehetőségeit kutatja.

Egy évtizedes munka eredményeként a reNEW kifejlesztett egy eljárást, amivel a szennyvíztisztítási folyamat során visszamaradt szennyvíziszapot fel lehet dolgozni. A kinyert értékes, természetes alapanyagok egyike az ecetsav, amely a világ legelső, 90%-ban újrahasznosított tisztítószerének fő komponenseként szolgál.

A CYCLE a fenntartható körforgásos gazdasági modell egyik kiváló példája,

amelynek előállítási folyamata során még új hulladékáram sem keletkezik. Az elismert SGS Institut Fresenius tesztelte és tanúsította a termék kiváló hatékonyságát, amely 2019 júliusában került első alkalommal kiskereskedelmi forgalomba, a dm drogérialánc START! – Induljunk együtt! pályázatának köszönhetően.

A reNEW eddig több mint 35 ezer palack tisztítószert értékesített az elmúlt kilenc hónapban Magyarországon. A pozitív piaci fogadtatás és a dm hazai hálózatával kialakult szoros együttműködés kiváló referenciaként szolgált az osztrák drogérialánc számára, így a reNEW Technologies CYCLE termékcsaládja 2020. április 24-től Ausztriában is elérhető lesz.

„Ausztria gazdasága erős és nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, a természetes alapanyagú termékekre. A piacnyitásra vonatkozó döntésünket alátámasztotta továbbá az is, hogy az osztrákok kimagaslóan ökotudatos vásárlók. Partnerünknek, a dm-nek sikerült Ausztriában 2018/2019-es évben piacvezető szerepet kiépítenie, jelenleg 388 üzletet üzemeltetnek országosan. Bízunk benne, hogy az osztrák vásárlók is hamar megkedvelik az egyedülállóan újrahasznosított természetes alapanyagokból álló termékeinket, amelyeknek kiváló a hatékonyságuk is. A tisztítószereinket továbbra is Magyarországon állítjuk elő és innen szállítjuk Ausztriába.” – mondta Sunny Bhasin a reNEW Technologies tulajdonosa.

A reNEW saját forrásból fedezi a szennyvíziszap hasznosításának kutatás-fejlesztési költségeit, valamint 2017-ben egy 1,5 millió eurós EU-s támogatást is elnyert, ami segített felgyorsítani a hulladékhasznosításon nyugvó innovációt. Az EU-támogatás segítségével épült berendezés évi 3 millió palack tisztítószer gyártását teszi lehetővé.
( onBRANDS )