A WIZZ AIR ABU DHABI BEJELENTETTE ELSŐ 6 ÚTVONALÁT

A Wizz Air Abu Dhabi rendkívül kifinomult és hatékony ultradiszkont üzleti modelljének célja, hogy többek között hozzájáruljon Abu-Dzabi gazdasági sokszínűségének bővítéséhez.

A Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzeti légitársasága bejelentette, hogy két vadonatúj Airbus A321neo repülőgépet állít flottájába és 2020. október 1-jétől 6 kiemelten várt útvonalat indít Abu-Dzabiból. Az új járatokra jegyek már 129 emirátusi dirhamtól foglalhatók a wizzair.com oldalon vagy a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül.

A Wizz Air Abu Dhabi, a régió egyik legnagyobb holdingja, az ADQ és a Wizz Air Holdings Plc. közös vállalkozása. Nemrégiben nemzeti légitársasági státuszt kapott az Egyesült Arab Emírségek kormányától, amelynek megszerzéséhez a működés megkezdése előtt eleget kell tennie a szabályozási előírásoknak.

A Wizz Air Abu Dhabi rendkívül kifinomult és hatékony

ultradiszkont

üzleti modelljének célja, hogy piaci stimulációval utazási keresletet teremtsen, segítse a turizmus és a szolgáltató szektor növekedését, valamint hozzájáruljon Abu-Dzabi gazdasági sokszínűségének bővítéséhez.

A Wizz Air Abu Dhabi Airbus A321neo repülőgépekből álló flottája a régiós versenytársakhoz képest a legkisebb ökológiai lábnyomot és a legalacsonyabb költségszintű működést teszi lehetővé. A légitársaság kezdeti útvonalhálózata Alexandriát, Athént, Kutaiszit, Lárnakát, Odesszát és Jerevánt foglalja magában.

A bejelentés nyomán az Egyesült Arab Emírségek fővárosa éves szinten 350 000 ülőhely kapacitással bővül. Ahogy azt a légitársaság már korábban közölte, a működés első 6 hónapjában további 4 ultramodern Airbus A321neo repülőgép áll szolgálatba. A további repülőgépekhez tartozó útvonalhálózatot a későbbiekben jelenti majd be a légitársaság.

A jegyárusítás megkezdésével egyidőben a légitársaság elindítja arab nyelvű weboldalát és mobilalkalmazását, hogy megkönnyítse arabul beszélő utasai számára az online keresés és jegyvásárlás folyamatát.

Az új fedélzeti protokoll részeként a repülés ideje alatt az utasok és a személyzet számára egyaránt kötelező az arcmaszk viselete, továbbá a személyzet számára a gumikesztyű használata is előírt. A WIZZ szigorú napi tisztítási ütemtervét követően az éjszakai órákban vírusölő eljárással fertőtlenítik a repülőgépeket. Az utasok a fedélzetre lépés pillanatában fertőtlenítő törlőkendőt kapnak, amennyiben az utasok száma engedi, a személyzet az utasokat távol ülteti egymástól, ezzel is minimalizálva a fizikai érintkezés lehetőségét. A fedélezti magazinokat eltávolította a légitársaság, hogy ezzel is csökkentse az esetleges fertőzés esélyét. A légitársaság javasolja, hogy az utasok az utazás előtti vásárlásokat (pl.: feladott csomag, WIZZ Priority, Fast Track) online végezzék el, ezzel minimálisra csökkentve a felesleges fizikai kapcsolatot a repülőtéren is. Az alábbi linken megtalálható a Wizz Air új egészségügyi és biztonsági előírásait bemutató videója.

„Nagy örömömre szolgál bejelenteni a Wizz Air Abu Dhabi kezdeti útvonalhálózatát, és a légitársaság működésének 2020 október 1-i elindítását. A mai bejelentéssel egy hosszú, és már nagyon várt utazás első lépését tettük meg. Elkötelezettek vagyunk, hogy erősítsük jelenlétünket Abu-Dzabiban, és hozzájáruljunk a főváros, gazdasági sokszínűséget ösztönző stratégiájához, miközben elérhető utazási lehetőségeket kínálunk alacsony viteldíjakat biztosító hálózatunkkal. Nagyra értékeljük azt a támogatást, amelyet a kormányzat és kapcsolódó szervek, valamint helyi üzleti partnereink nyújtottak számunkra Abu-Dzabiban. A legkorszerűbb Airbus A321neo repülőgépünkkel, valamint a legmagasabb szintű higiéniai protokollok alkalmazásával a lehető legjobb egészségügyi feltételeket biztosítjuk utasaink számára. A Wizz Air a legalacsonyabb költségszinten működő légitársaság, amely a legfiatalabb és leggazdaságosabb repülőgépparkot üzemelteti, miközben a legkisebb az ökológiai lábnyoma. Biztos vagyok benne, hogy a Wizz Air jelentős hatással lesz az Egyesült Arab Emírségek gazdasági fejlődésére és idegenforgalmi ágazatának fellendülésére.” – mondta el Váradi József, a Wizz Air Abu Dhabi elnöke és a Wizz Air Group vezérigazgatója.

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy Abu-Dzabi nemzetközi repülőterén üdvözölhetjük a Wizz Airt. Az új légitársaság érkezésével az Abu-Dzabin keresztül elérhető desztinációk és útvonalak száma tovább növekszik. Mindez tükrözi elhivatottságunkat hálózatunk bővítése és utasaink igényeinek maximális kiszolgálása iránt. A repülőtereinken bevezetett átfogó egészségügyi és biztonsági intézkedések mellett több stratégiai fejlesztést is végeztünk, hogy infrastruktúránknak és szolgáltatásainknak köszönhetően az Abu-Dzabi nemzetközi repülőtér regionális kaput biztosítson minden légitársaság számára. Szeretettel várjuk az első Wizz Air Abu Dhabi járatok induló és érkező utasait.” –fogalmazott Shareef Al Hashmi, az Abu Dhabi Airports vezérigazgatója.
( onBRANDS )