ÚJ FŐSZERKESZTŐ A BLIKK ÉLÉN

Gedei Norbert főszerkesztő-helyettesként marad a szerkesztőségben.

Augusztus 4-től visszatér a Blikk főszerkesztői posztjára Kolossváry Balázs, aki 2014-2016 között már irányította a piacvezető bulvár napilapot. A jelenlegi főszerkesztő, Gedei Norbert a szerkesztőség vezetésének tagja marad és a Blikk digitális tartalmáért felel majd, a jövőben főszerkesztő-helyettesként.

Az új főszerkesztő elsődleges feladata, hogy megóvja a Blikk, mint független médiatermék, immár 20 éve fennálló piacvezető szerepét, valamint kihasználva a kiadói és szerkesztőségi szinergiákat, tovább erősítse a tartalmat, úgy, hogy a Blikk megőrizze a tőle megszokott szórakoztató és egyben közéleti orgánum jellegét.

„Köszöntöm újra a Blikknél Kolossváry Balázst, aki egy tősgyökeres blikkes kolléga és gyakorlatilag hazatér a márkához. Komoly tapasztalatot mondhat magáénak a bulvár újságírás terén, szakmai sikerei pedig nagyban köszönhetők elhivatottságának és következetes vezetői magatartásának. Hiszem, hogy kiváló párost alkotnak majd Gedei Norberttel, akinek felkészültsége, és a digitális tartalomelőállításban szerzett eddigi tapasztalata szintén megkérdőjelezhetetlen. Rendkívüli feladat Magyarország vezető független napilapjának és meghatározó online termékének szerkesztői vezetése, hiszen a Blikk több mint félmillió print olvasó, és átlagosan mintegy 700 ezer napi online látogató hírforrása. Ismerve a két kollégát, jó kezekben tudhatjuk a szerkesztőséget és olvasóinkat.” – nyilatkozta a főszerkesztő váltás kapcsán Kovács Tibor, a Blikket is kiadó Ringier Axel Springer Magyarország ügyvezetője.

Mielőtt visszatért a Blikkhez, Kolossváry Balázs a Story magazin, illetve a Best magazin főszerkesztői feladatait látta el 2016 és 2020 júniusa között. 2014-től 2016 áprilisáig volt a Blikk főszerkesztője, ezt megelőzően már tizenhat éve dolgozott a lapnak különböző szakmai posztokon. Az elmúlt években nem csupán gyakorolta, de oktatta is a bulvár újságírás ismereteit. Pályáját 1994-ben kezdte a Nemzeti Sportnál sportújságíróként.
( onBRANDS )