CSALÁDBARÁT MUNKAHELY A PRAKTIKER

Több különböző pályázat zsűrije is HR-díjakkal ismerte el a barkácsáruház HR és közösségépítő munkáját.

Immár másodszor kapta meg a Családbarát Vállalat elismerést a Praktiker a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által életre hívott az Év Családbarát Vállalata pályázaton, amelynek fővédnöke Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Az Év Családbarát Vállalata nem az egyetlen díj, amellyel az idei esztendőben a szakma széles körben elismerte a Praktiker HR-törekvéseit.

A barkácsáruház Átfogó employer branding stratégiája

arany minősítést kapott a HR Best versenyen, valamint ezüstöt a Magyar PR Szövetség Employer Branding Awardon. A 2020-as HRKOMM Award pályázati kiíráson a stratégia belső munkáltatói márka tevékenységért pillére ezüst, míg a kifelé irányuló munkáltatói márka tevékenységért részért pedig bronz díjakat kapott az áruházlánc. Ugyancsak az employer branding stratégiát értékelték a HRKOMM Award Brandfizz különdíjával is. A Praktiker közösségépítő és informatív célú PrakTEAM applikációja, mint belső kommunikációs megoldás ezüst díjat kapott a HRKOMM Award szakmai zsűrijétől.

A HR Best versenyen ezüst díjjal ismerték el a Praktiker és a Kapcsok Alapítvány közös társadalmi célú projektjét, amelynek célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek és felnőtteket közösen hozzásegítsék ahhoz, hogy kilépjenek a munkaerőpiacra, s a cégek, intézmények és a média téma iránti érzékenyítésével növeljék a többségi társadalom nyitottságát irányukban. Bronzot ért a HRKOMM Award-on a Praktiker által szervezett legeredetibb esemény, amelyet a Minipoliszban szervezett a cég a Praktiker dolgozóinak és gyermekeinek. A DreamJo.bs által meghirdetett Szerethető Munkahelyek 2020 pályázaton is sikeresen szerepelt a vállalat, miután megkapta a címet. A díjról online szavazatok döntöttek, amelyek száma 2020-ban meghaladta az 57 ezret is. Nagyvállalati kategóriában a Trans-Sped Kft. employer branding különdíját is elnyerte a Praktiker.

„Ez a siker a Praktiker Magyarország minden egyes munkavállalójának a sikere. Büszkék vagyunk, mert ezek a díjak mind belülről induló, saját kezdeményezésünk, amelyek mellé a cég felső és középvezetői is teljes vállszélességgel melléálltak. Klassz érzés, hogy ezek a kezdeményezések elismerésre méltóak voltak, de a fő fókusz, hogy a jelenlegi munkavállalóink elégedettségét és elköteleződését növelik és hatással vannak mindazokra, akik esetleg a jövőbeni kollégáink lesznek. Fontos ugyanakkor azt kiemelni, hogy az ügyvezető igazgatónknak úgy a családbarátságra, mint a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának támogatására irányuló szemlélete nélkül ez a cég nem mutathatna ennyi jó gyakorlatot. Hisszük, hogy a most ezekbe a témákba fektetett munka és energia mind mind hosszútávra szól és ezzel együtt a jövőnket, a jövőt építjük.” – mondta Márton Katalin, a Praktiker HR & CSR igazgatója.
( onBRANDS )